İVRİNDİ Belediyesi`nden En Hijyenik Hizmet
İvrindi Belediyesi, halkımıza hizmet veren ilçe merkezindeki umumi tuvaletleri modern bir şekilde yeniden dizayn etti. İlçemizin imaj kaybına uğramasına neden olan kötü, hijyenden yoksun WC`ler artık tarih oldu.
İvrindi Belediyesi, özellikle bu günlerde sağlık açısından önemli olan umumi tuvaletler konusuna el attı. Her gün değişik mahallelerden ilçemize gelen vatandaşlarımızın hijyenik şartlarda kullanabilecekleri Alan Camii altındaki wc ler ücretsiz oldu. İlçemiz Belediye Başkanı Yusuf Cengizin girişimiyle ilçe merkezindeki tuvaletler baştan aşağıya yenilerek halkımızın hizmetine açıldı. Başkan Cengiz sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Belediye olarak koronavirüs salgınıyla mücadelemizi sürdürürken diğer yandan sahada yürüttüğümüz çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.İlçemizin en işlek noktalarından olan Meydan Camii Giriş merdivenleri, abdest alma yerleri ve lavabolarının tadilat işlemlerini gerçekleştirip yeniledik.
Katkılarından dolayı TÜMAD Madencilik Yönetimine teşekkür ediyoruz.
Temizlik ve Bakımı Belediyemiz Temizlik İşleri Personelince itina ile gerçekleştirilecek ve bununla birlikte, Lavabo ve tuvaletleri kullanan vatandaşlarımızdan hiç bir ücret alınmayacaktır.”dedi.
Kültürel Miras olarak güzel izlenimler bırakacak bir eser
Başta at, koyun ve sığır olmak üzere birçok hayvanı ehlileştirerek evcilleştiren, onlara dayalı güçlü ekonomiler ve kültürel yapılar oluşturan, devletler kuran Türklerin binlerce yıllık hayvancılık deneyimleri; hayvancılık etrafında, dolayısıyla da ‘‘çoban ve çobanlık’’ etrafında zengin bir kültürel bellek ortaya çıkarmıştır. Bu kültürel bellek sosyal, kültürel ve iktisadi açıdan tüm yönleriyle değerlendirilerek günümüz insanına aktarılmaya muhtaçtır. Hayvancılık ve tarımın birleşip-bütünleştiği Türkiye coğrafyasında küçükbaş hayvancılık, tarımsal ve ekonomik açıdan önemli bir yere sahiptir. Ülkemiz coğrafyasında küçükbaş hayvancılık yüzyıllardır ‘‘çoban’’ eliyle yürütülmüş, coğrafyamız bir nevi çoban ve çobanlık mesleğinin tarihsel tanığı olmuştur. Küçükbaş hayvancılığın yüzyıllardır ‘‘çoban’’ eliyle yürütüldüğü, çoban ve çobanlık mesleğinin tarihsel tanığı olan coğrafyamızda çobanlık, tarihi bir geçmişe sahip olduğu kadar değerli ve önem verilen mesleklerden birisidir. Coğrafyamız, küçükbaş hayvancılık etrafında gelişen zengin bir çoban kültürünü bünyesinde barındırmaktadır.
Kitapta Meslek ile Bağdaşan Mani Hikaye ve Masallara da Yer Veriliyor
Koç katımında söylediği maniyle Ayşe’ye selam gönderen, Akdamar adasına isim veren, hacdaki ağasına sıcak helva götüren, Sarıkız efsanesine konu olan, Yünüm-Böğet’te, Saya Bayramında mani söyleyen, şiir, efsane, masal, destan, atasözü, türkü, mani, halk hikâyesi ve halk inançlarımızdaki çobanın ve çobanlık kültürünün yok olup gitmesine gönül razı olmamıştır. Kitapta, çoban ve çobanlık mesleğinin gelenekleri, görenekleri ve Türk kültüründeki yeri ele alınarak, çobanlık kültürünün gelecek nesillere aktarılması amaçlanmış ve çobanların bir sevda işi olan çobanlığı severek yapmalarına katkıda bulunulmak istenmiştir.