© İvrindi Gazetesi

25 Yıldır İneklere Manikür Yapıyor        

Baba mesleğini sürdüren 70 yaşındaki Halil Oruç, küçüklüğünden beri ineklerin tırnaklarını keserek bakımlarını yapıyor.  

Bursa’nın Keles ilçesi Pınarcık köyünde yaşayan 70 yaşındaki Halil Oruç baba mesleğini devam ettiriyor. İneklerin tırnaklarını keserek bakım yapan Oruç, dışarı çıkmayan hayvanların periyodik zamanlarda tırnak bakımlarının yapılması gerektiğini ifade etti. Oruç, tırnakların hastalığa sebep olabileceği ve ölüme kadar götürebileceği konusunda uyardı.

Kendi geliştirdiği aparat sayesinde inekleri bağlayan Halil Oruç, “Doğduğumuzdan beri bu işin içindeyiz ama sürekli olarak 25 yıldır yapıyorum. Yörede benden başka bu işi yapan da yok. Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan köylerine giderek hayvanların tırnaklarını kesiyoruz. Bizden sonra gençlik de bunu öğrenmek istemiyor. Benim kendi çocuklarım bile öğrenmediler” dedi.

Tırnak bakımının 2 saate kadar sürebildiğini söyleyen Oruç, “Gezmeyen hayvanların 6 ayda bir tırnak bakımlarının yapılması şarttır. Bizim vatandaşlarımız maddi durumdan dolayı bunu yaptıramıyor. Biz eskiden günde 15-20 hayvanın bakımını yaparken, şimdi ayda 3-5 tane ancak çıkıyor. Biz bu işi sevdiğimizden dolayı bırakamıyoruz” şeklinde konuştu.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER