© İvrindi Gazetesi

Baba olmak isteyenlere özel tavsiyeler

Ürolog Prof. Dr. Adnan Gücük, babalığın büyük bir sorumluluk getirdiğini söyleyerek hem baba adaylarına hem de sağlıklarını korumaları için öneriler verdi.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Adnan Gücük,  sağlıklı yaşama da değinerek “Sağlıklı bir yaşam tarzı sadece sizin için değil, aynı zamanda aileniz ve sevdikleriniz için de önemlidir. Bu nedenle erkek sağlığını korumak ve gelecekteki baba adayları olarak iyi bir başlangıç yapmak için gerekenlere dikkat edilmeli” dedi.Prof. Dr. Gücük, babalar ve baba adaylarının ürolojik sağlıklarına da dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, önerilerde bulundu :

Öncelik sağlıklı yaşam

Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve sigara ile alkol tüketimini sınırlamak sperm kalitesi üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Antioksidan açısından zengin gıdalar tüketmek, sperm sağlığını destekleyebilir.

Sağlıklı beslenme

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, sperm kalitesini etkiler. Özellikle folik asit, çinko, selenyum, C vitamini ve E vitamini sperm sağlığı için önemli besin maddeleridir.

Stresten uzak durun

Yüksek düzeyde stres, sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir.Stresten uzak durun.

Üreme sağlığı için bir üroloğa başvurun

Evli ve çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, düzenli olarak üroloğa görünmelidir.

Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER