© İvrindi Gazetesi

Balık Siftahı Başladı

15 Nisan’da başlayan balık avı 1 Eylül itibariyle gece yarısı sona erdi. Balıkçılar, yasağın bitmesiyle yeni sezona olta attı.

Yeni sezona ağlarını ve teknelerini hazırlayan balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle balık siftahını açtı. Sezonun ilk hamsisinin bir kasası 2 bin 250 liradan satıldı. Balıkçılar, hamsi, palamut, istavrit ve sardalyada bolluk beklediklerini belirtti.

Balıkçılık yapan Kenan Balcı , "Saygıdeğer arkadaşlar, bugün balıkçıların bayramının birinci günü. Yüzde yüz bir yoğunluk yok ama siftahı yaptık. 4 buçuk aydan sonra ilk gemimiz yanaştı. Çok güzel bereketli hamsi. Gemicilerimiz, esnafımız herkes çok mutlu. Daha güzel günler bekliyoruz. Havalar sıcak. Halkımız tüketebileceği kadar balık almalı. Dolaba koyup sonra yapmak için balık almasınlar. Çok şükür balıkçı diliyle hava çarşaf gibi. Bugün siftah. 2 bin 250 kasası ama o ölçü değildir. 1 motor daha gelirse bin 500'e düşer, 5 motor daha gelirse bin liraya düşer. Balıkçı diliyle rastgele derler. Rast gelirse güzel şeyler olur." Dedi

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER