© İvrindi Gazetesi

Balıkesir’de 63 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Balıkesir’in Edremit ve Ayvalık ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi.

Balıkesir’in Edremit ve Ayvalık ilçelerinde jandarma ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik 2 ayrı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 63 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda ; Edremit ilçesi Narlı bölgesinde göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 1 organizatör ile birlikte, 12 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Yapılan operasyonda 1 kamyonet, can yelekleri ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 7 bin TL’ye el konuldu.

İkinci olayda ise Ayvalık ilçesi İskele bölgesinde göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 1 organizatör ile birlikte, 51 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Olay yerinde bulunan 1 adet bot, 1 adet tekne motoru, can yelekleri ve el pompalarına el konuldu. Olaya karışan 2 organizatör hakkında adli, yakalanan göçmenler hakkında idari işlem başlatıldı.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER