© İvrindi Gazetesi

BALIKESİRDE İMAM-I BİRGİVİ UNUTULMADI

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde  “Vefatının 451. Yılında Balıkesirli Bir Alim: İmam Birgivi” Paneli düzenlendi. Program Hasan Basri Çantay Konferans Salonunda İlahiyat öğrencisi Emin Uyanık'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde  “Vefatının 451. Yılında Balıkesirli Bir Alim: İmam Birgivi” Paneli düzenlendi.
Program Hasan Basri Çantay Konferans Salonunda İlahiyat öğrencisi Emin Uyanık'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin moderatörlüğünü yürüttüğü panelde; BAÜN İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, “İmam Birgivi’nin Hayatı ve Kişiliği”, BAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, “İmam Birgivi’nin İlmi Yönü” ve BAÜN İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Çanakçı da “İmam Birgivi’nin Eğitimciliği” başlıklı konuşma ve sunumlarını gerçekleştirdi. Programa Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar,  Memur-Sen İl Başkanı Ercan Kurter, daire amirleri,  akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Program, konuşmacılara plaket takdiminin ardından toplu fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER