© İvrindi Gazetesi

Bigadiç Millet Bahçesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Balıkesir’in Bigadiç İlçesi’nde Simav Çayı kenarında bulunan 1071 dönüm büyüklüğündeki Balıkesir’in en büyük, Türkiye’nin ise en büyük 3. millet bahçesi olan  ‘Bigadiç Millet Bahçesi’ ziyaretçilerini bekliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilen Bigadiç Millet Bahçesi Balıkesir’in en büyük millet bahçesidir. Eskiden Bigadiç Belediyesi’nin panayır alanı olarak kullandığı düz alana inşa edilen millet bahçesi; Balıkesir’e 15 kilometre, Balıkesir Üniversitesi’ne ise 8 kilometre uzaklıktadır. Bigadiç Millet Bahçesi bünyesinde 8 tane gölet, içinde termal suyun bulunduğu 16 tane taş ev, mini uçak pisti ve şifalı su bulunduruyor.

Bigadiç’te yaşayan vatandaşların istek ve fikirleri doğrultusunda inşa edilen Bigadiç Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerin faydalanabileceği 55 bin metrekare büyüklüğünde çim saha, kamp ve karavan turizmi yapılacak yerler, bisiklet ve yürüyüş alanları mevcut.

Bünyesinde bulundurduğu 8 adet göleti Simav Çayı’nın suyu ile besleyen Bigadiç Millet Bahçesi göletlere bırakılan sazan balıkları ile çok büyük bir balık popülasyonu oluşturuyor. Çevresindeki alana 400 dönümlük ceviz ağacı ve 15 bin tane meyve ağacı dikilen millet bahçesine ziyarete gelen vatandaşlar bu meyvelerden yiyebiliyor.

Bigadiç Millet bahçesi doğa ile iç içe olmak, hem kamp yapıp hem de termal su ile şifa bulmak, taş evlerde tatil yapıp rahatlamak ve temiz hava ile huzur bulmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Şefiye YILDIRIM

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER