© İvrindi Gazetesi

Bu Cami Tarihe Kafa Tutuyor

Sultan III. Selim'in süt kardeşi Kaptan-ı Derya Küçük Hüseyin Paşa tarafından inşa edilen cami tarihe kafa tutuyor.

Kocaeli’nin Çukurbağ Mahallesi'nde bulunan ve 1767 yılında Sultan III. Selim'in süt kardeşi Kaptan-ı Derya Küçük Hüseyin Paşa tarafından inşa edilen cami tarihe meydan okuyor.

 

Hala  ibadete açık olan caminin her köşesi, tarihe tanıklık ediyor.Caminin içerisinde bulunan 22 kabirden 19’unun şeyhlere, 3'ünün ise Hüseyin Paşa'ya, eşine ve kızına ait olduğu biliniyor. Caminin, II. Dünya Savaşından sonra onarıldığı ve yeniden ibadete açıldığı bildirildi.

"22 kabir bulunuyor"

21 yıldır Hüseyin Paşa Cami’sinde imamlık yapan Hüseyin Bakar, "Camiyi bizzat inşa eden Hüseyin Paşa'dır. Caminin hemen karşısında da Şabani Tekkesi yapılmış. Caminin mihrap tarafında, yani önünde bu tekkede meşihatlık yapan 19 zatın kabri saadetleri bulunmaktadır. Hüseyin Paşa, Hüseyin Paşa hazretlerinin hanımı ve kerimesinin de olmasıyla 22 kabir bulunuyor" dedi.Camide geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışmalarının yapıldığını ifade eden Bakar, "Camimiz, 2. Dünya Savaşı zamanında da bir müddet de olsa askerlerimizin iskan ettiği, konakladığı bir yer olarak kullanılmış. Camimizin haziresi halkımız tarafından çok bilinmemekte" diye konuştu.

Haber Merkezi-İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER