© İvrindi Gazetesi

Çameli Fasulyesi Hasat Ediliyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde doğal kaynak suyu ve gübre ile üretilen coğrafi işaret tesciline sahip meşhur Çameli Fasulyesinde hasat devam ediyor.

Denizli’nin Çameli ilçesinde tamamen doğal olarak üretilen meşhur Çameli fasulyesinde Ağustos ayında başlayan hasat devam ediyor. Sekiz yıldır Çameli üreticiliği yapanZafer Şaylan,  “Fasulye üretimi mevsimlik olduğu için 3 ay içerisinde gelişir, lezzetli olur. Taze fasulyemiz şu anda çok ilgi görüyor. Fasulyeyi bizden alanlar doğal olduğu için çok memnun kalıyor. Havamız, suyumuz, çamlar güzel” dedi.

Günde 300-600 kg arası fasulye çıkıyor

Fasulyenin veriminin arttığını söyleyen Zafer Şaylan, “Bu fasulye tarlası beş dönüm. Ben sekiz yıldan beri taze fasulye kuru fasulye üretimi yapıyorum. Muğla, Denizli, Burdur’a satış yapıyoruz. Günde 300- 600 kilogram arası taze fasulyemiz çıkıyor. Fasulyeyi Haziranın 20 sinde ektik. Şu anda 1 ay daha hasadımız devam edecek. Fasulyemiz 55 günde verime gelmiştir. 60 günde çiçek gösterir. 75 günde satışa gelir. Ama ben bu sene doğal güvercin gübresinden 55 günde satışa hazırladım. Bu yıl güvercin gübresi nedeniyle 55 günde satışa sunduk. Gübremizi eritiyoruz, tankımıza koyuyoruz, damlamaya veriyoruz suyumuzu. Güvercin gübresini domates ve sebzelerde deniyordum. 2-3 yıldan beri fasulyede deneme yaptım. Verimi de arttı. Her şeye faydası oldu, güvercinleri de kendim besliyorum. 150-200 güvercinimiz var” dedi.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER