© İvrindi Gazetesi

Çay Tiryakilerinin Vazgeçilmezi

Erzurum’un Pasinler ilçesinde sabah 04.00’te açılan Hacı Rüştü’nün Kahvehanesi gece geç saatlere kadar  açık oluyor. Çayın lezzetinin sırrı ise semaverde pişmesi ve suyunun dağlardan gelmesi.

Kuşaktan kuşağa 120 yıldır devam eden kahvehane, birçok Erzurumlu’nun uğrak noktası. Erzurum’a has kıtlama şekerle içilen çayı içen ise adeta bağımlısı oluyor.  Kahvehanenin en önemli özelliği sabah saatlerinde çayla birlikte yapılan kahvaltı. Kahvaltıların vazgeçilmezi ise Hasankale Lavaşı, gögermiş peynir, bal, kavurma ve pide olarak sıralanıyor.

‘’Namı her yere yayıldı’’

Hacı Rüştü Kahvehanesi’nin müdavimlerinden Abdulkadir Kars, “Buranın hem çayı hem de sohbet ortamı çok güzel. Ben aslen Erzurumluyum. Adapazarı’nda yaşıyorum. Özlem duyduğum için Erzurum’a memleketime geldim” dedi. Osman Yağar da Pasinlerde yaşadığını ifade ederek, “Buranın sohbeti çok farklı. Sabahleyin insanlar buraya kahvaltı için gelir, Lavaş ekmeğini alır çayını içer ve gider. Burada önceden kaşık kullanmazlardı. Çayın demi bozulmasın diye. Namı her yere yayılmış güzel bir kahvehane. Burayı seviyoruz” diye konuştu.

İHA

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER