© İvrindi Gazetesi

Deniz Yüzeyinde Petrol Türevi Atıklar Tespit Edildi

İzmir'in Foça bölgesindeki sahilde petrol türevi atıklar tespit edildi. Çevrede oluşan kirlilik, hem bölgede yaşayanları hem de balıkçıları tedirgin etti. Vatandaşların şikayeti üzerine bölgeye gelen yetkililer, 'Temizlik çalışmaları bir süre yapılacak' açıklamasını yaptı. Öte yandan denizin üzerinden yoğun bir şekilde mazot kokusu geldiği söylendi.

İzmir’in Foça ilçesinde, Gencelli sahil şeridini petrol türevi atıklar kirletti. Açıktaki bir gemiden denize sızdığı iddia edilen petrol türevi atıklar, sahil şeridine kadar gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Petrol türevi atığın gemiden sızıp sızmadığını belirlemek için uydu görüntülerinin inceleneceği bildirildi.

Foça ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Gencelli Sahili, petrol türevi atıklar nedeniyle kirlendi. Denize sızan petrol türevi atıklar sahil şeridine kadar gelirken, kirlilik, hem bölgede yaşayanları hem de balıkçıları tedirgin etti. Deniz yüzeyinde görülen atık madde için bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, açıktaki bir gemiden denize sızdığı iddia edilen atıklar için inceleme başlatıldı. Öte yandan bölgede yoğun bir mazot benzeri madde kokusunun da bulunduğu kaydedildi.

UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE TESPİT EDİLECEK
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve belediye ekipleri bölgede temizlik çalışması başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, atık maddenin görüldüğü bölge çevrilirken deniz yüzeyinde görülen atık maddenin diğer bölgelere sızmaması için önlemler alındı. Konuyla ilgili alınan bilgiye göre, petrol türevi atığın gemiden sızıp sızmadığını belirlemek için uydu görüntülerinin inceleneceği bildirildi.

Haber - Medyadan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER