© İvrindi Gazetesi

Doğadaki En Güçlü Mikrop Savar Bulundu

Cildi derinlemesine güzelleştiren, cilt yüzeyindeki mikropların yok olmasını sağlayan o formül bulundu. İşte cilt sağlığını güzelleştirmeye yardımcı olan o etkili sebze...

Doğada pek çok farklı şifalı ot bulunmaktadır. Bu otların kendilerine has farklı faydaları bulunurken, bu sebzenin etkileri çok daha başka çıktı. Cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olan bu mucizevi ot aynı zamanda cildin pürüzsüz bir görünüm içerisinde olmasına katkı sağlıyor. Yüzyıllardır kendi başına yetişen ve alternatif tıpta pek çok alanlarda kullanılan o otun faydaları ortaya çıktı. Geçmiş yıllarda ilaç yapımında sıklıkla kullanılan kuzukulağının bilinmeyen faydaları belli oldu. 

Kuzukulağının faydaları nelerdir?
Kuzukulağının en bilindik faydası kadınların regli dönemlerinde oluşan sancı ve ağrısını hafife indirgemesidir. Aynı zamanda düzensiz adet döngüsünün de düzene girmesine yardımcı olmaktadır. Çiğ olarak tüketildiğinde dil üzerinde oluşan enfeksiyon probleminin kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Kuzukulağı aynı zamanda diş etinin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.C vitamini eksikliği dolayısıyla kişide oluşan bilen hastalıkların büyük çoğunlukla önünü kesen kuzukulağı kişinin C vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmaktadır. Çeşitli problemler dolayısıyla yavaşlayan bağırsakların düzene girmesine ve bağırsakların çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Kuzukulağının cilde olan faydaları nelerdir?
Bilhassa cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan kuzukulağı suyu, cildin pürüzsüz sağlıklı bir görünümde olmasına yardımcı olurken kuzukulağından hazırlayacağınız lapa maske ise ölü hücrelerin canlanmasına ve cildin sağlıklı bir görünümde olmasına yardımcı olacaktır.

Medyadan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER