© İvrindi Gazetesi

Edremitliler Temiz Çevre İstiyor

Edremit Körfezi'ndeki yaşanan deniz ve dere kirliliğine Edremitliler tepki gösterdi. Orjan Tatil Sitesi’nde bir araya gelen çevreciler, denize girenlerin kirlilik sebebiyle hastalandığını belirtti.

Burhaniye ilçesi Edremit Körfezi'nde 230 site yöneticisinin oluşturduğu Siteler Birliği, deniz ve derelerin kirliliğine dikkat çekmek için eylem düzenledi. Eyleme, Burhaniye ve Edremit Çevre Platformları da destek verdi.

‘’Caydırıcı cezalar olmalı’’

Önemli bir konu için bir araya geldiklerini anlatan konuşmacılar, “Dereler ve denizler kirlendi. Denize girenler hastalanıyor. Ama biz muhatap bulamıyoruz. İleri arıtma istiyoruz. Kanalizasyonu olmayan yerlere kanalizasyon yapılsın. Dereleri ve denizleri kirletenlere caydırıcı cezalar uygulansın ki bir daha doğayı kirletmesinler. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Doğanın çığlığı duyulsun istiyoruz. Büyükşehir küçükşehir diye sorumluluktan kaçmayın. Denize pislik atılmasın. Bizim isteğimiz bu. Biz devletin yanındayız. Devlet bize güç versin. Hep beraber dere ve denizlerimizi temizleyelim” dedi.

Balıkesir İl Çevre Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem, bölgede denetimlerin devam ettiğini belirterek “Yöredeki arıma tesisleri yetersiz kalmaktadır. Edremit Körfezi'nde yaz aylarında nüfus çok artmaktadır. Bunun için de tesisler yetersiz kalıyor. Bu yüzden şikayetler çok fazla. Denetimlerimiz devam ediyor. Çevreyi kirletenlere cezalar uygulanmaktadır. Uygunsuz arıtma tesislerine ceza yazıyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi-İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER