© İvrindi Gazetesi

‘Fahiş Fiyat’ Mührüne ‘Tadilattayız’ Kamuflajı

Gıda ve yemek hizmeti veren 12 işletmeye işletmeye hijyen kurallarını ihlal edip, fiyat etiketi bulundurmadıkları için 40 bin TL para cezası kesildi. Fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 10 işletme ise 3 gün süre ile mühürlendi. Kapatılan işletmelerden birinin, mührü saklamak için dükkan önüne Arapça ve Türkçe 'Tadilat dolayısıyla 3 gün kapalıyız' yazılı afiş astığı görüldü.

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin, alışveriş yaptıkları ve yemek yedikleri işletmelerde karşılaştıkları fiyat farklılıklarına yönelik artan şikayetler sonrası Ortahisar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. 

Trabzon'da kentin en işlek bölgesi olan Meydan Parkı alanı civarında yapılan denetimlerde; lokanta, kafe, pastane, fırın ve restoranlara satılan ürünlerde fiyat etiketi ile işletmelerde fiyat tarifesi bulundurmadıkları, hijyen kurallarına riayet etmedikleri ve müşterilere farklı fiyat tarifesi sundukları belirlendi.

10 İŞLETMEYE 3 GÜNLÜK MÜHÜR
Denetimlerde, hijyen kurallarını ihlal edip, fiyat etiketi bulundurmayan 12 işletmeye toplam 40 bin TL para cezası kesildi; Ticaret Odası’nın belirlediği fiyat tarifesini uygulamayan ve fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 10 işletme de 3 gün süreyle mühürlendi. Kapatılan işletmelerden birinin, mührü saklamak için dükkan önüne herhangi bir tadilat olmamasına karşın Arapça ve Türkçe ‘Tadilat dolayısıyla 3 gün kapalıyız. Diğer şubemizde hizmet vermekteyiz’ yazılı afiş asması ise dikkati çekti.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER