© İvrindi Gazetesi

Fiyatı 50 Bin TL'den 25 Bin TL'ye Düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 Genel Seçimleri öncesinde gençlere yönelik vaatlerini tek tek sıralamıştı. Kampanya kapsamında öğrenciler, bir kereye mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarında Kültür Bakanlığı payı, TRT bandrol ücreti, ÖTV ve KDV'den muaf olacak. Uygulama yürürlüğe girdiğinde fiyatlar yarı yarıya düşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde gençlere yönelik vaatlerini tek tek sıralamıştı. Bu vaatler arasında en dikkat çekeni ise öğrencilere vergisiz cep telefonu kampanyası olmuştu. Söz konusu kampanya ile üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu, bilgisayar ve tablet ediniminde vergi muafiyeti sağlanacak. Başkan Erdoğan'ın ilgili bakanlıklara talimat vermesiyle birlikte çalışmalar resmen başladı. Uygulama yürürlüğe girdiğinde fiyatlar yarı yarıya düşecek. Örneğin fiyatı 50 Bin TL olan bir telefon, 25 Bin TL'ye satın alınabilecek.

ÖTV ve KDV'siz iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi cep telefonu fiyatları listesi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Genel Seçimleri öncesinde üniversite öğrencilerinin telefon, bilgisayar ve tablet satın alımlarında vergiden muaf tutulacağını duyurmuştu.Bunun yanı sıra gençlere ücretsiz internet de sağlanacağını belirten Başkan Erdoğan, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

''Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.''

“Talimat verildi çalışmalar başladı”
Başkan Erdoğan, gençleri kapsayan vaatlerinin en kısa sürede hayata geçirilmesi için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Böylece öğrencilere yönelik vergisiz cep telefonu kampanyası için çalışmalar resmen başlamış oldu. Milyonlarca öğrenci ve velileri düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihi iple çekiyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken kampanya ile ilgili bazı detaylar da gün yüzünü çıkıyor.

Son gelen bilgilere göre, düzenleme tüm üniversite öğrencilerini kapsamayacak. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gençler vergi muafiyetinin yanı sıra her ay 10 GB ücretsiz internet kullanım hakkına da sahip olacak.

NEHİR MEMİŞ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER