© İvrindi Gazetesi

Gençlik Aşısı ile Genç Kalın

Medikal Estetik Hekimi İbrahim Halil Tunçtürk,  son yıllarda popüler olan gençlik aşısı hakkında bilgi verdi. Tunçtürk,  “Yaşlanmayı geciktirmek mümkün” dedi.

Yaşlanmak istemeyenlerin sıklıkla tercih ettiği  gençlik aşısı hakkında BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi Medikal Estetik Biriminden Dr. İbrahim Halil Tunçtürk bilgi vererek gençlik aşısı ile yaşlanmayı geciktirmenin mümkün olduğunu belirtti. Tunçtürk, “Aşı seanslar halinde uygulanıyor. 3 ya da 5 seans şeklinde yapılırsa cilt gerçekten toparlıyor ve kolajen üretmeye başlıyor. Ortalama 25 günlük süreyle 3 ya da 5 seans yaptırılmasını öneriyoruz” dedi.

Aşı, kolajeni destekliyor

Gençlik aşısının yaşlanmayı geciktirdiğini belirterek , “Gençlik aşıları ve mezoterapiler yaşlılık sürecini geri alıyor. Yaşlılığa insan vücudundaki bir kolajen neden olur. Kolajen ciltte sıkılaşmayı sağlayarak, sarkmayı engelliyor. Bu uygulamalarla amacımız kolajeni toparlamaktır. Hazır ürünler şeklinde olan aşılar ince uçlu iğneler ile yüz, boyun ya da dekolte gibi ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanıyor. Öncesinde lokal anestezi ile aşı yapılacak bölgeyi uyuşturuyoruz. Sonrasında ise aşıyı deri altına enjekte ediyoruz” diye konuştu.

Sarkmalar toparlanıyor

Uygulanan aşı ile ciltteki sarkmanın toparlandığını belirten Tunçtürk, “İnsan vücudunda yaşlanmayı engelleyen madde olan kolajen 30’lu yaşlarda azalmaya başlıyor. Bu uygulamayı da genelde bu yaş itibariyle öneriyoruz. Ancak daha erken dönemde de uygulanabiliyor. Yapılan aşı aslında kişinin cildine vermiş olduğu önemdir. Ciltte sarkma olduğu zaman bunu geri almak zordur. Aşı ile hedeflenen ise sarkmanın ötelenmesidir. Bu uygulama için cildi koruyan bir yatırım da diyebiliriz. Dolayısıyla 18 yaş üstü herkese bu ürünü kullanabiliyoruz.” Dedi.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER