© İvrindi Gazetesi

GÖKÇEYAZI TÜRKMEN DAĞI ÇEVRE KORUMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ AÇILDI!

Türkmen Dağı’nı ekolojik yıkım projelerine karşı korumak ve Gökçeyazı ve diğer Türkmen Dağı köylüleri arasında dayanışma oluşturmak amacı ile kurulan Gökçeyazı Türkmen Dağı Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği oldukça kalabalık bir katılımla Cumartesi günü Gökçeyazı’da açıldı.

Gökçeyazı’da bulunan dernek merkezindeki açılış törenine Gökçeyazı, Sarıalan ve civar köylerde yaşayanlar, çevre dernekleri ve misafirler katıldı. Açılışa katılan dernek ve platformlar; Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Burhaniye Çevre Platformu, Ayvalık Tabiat Platformu, Balıkesir Çevre Platformu, Güney Marmara Dayanışması, KESK Balıkesir Şubeler Platformu, TÜM KÖY SEN Balıkesir Şubesi, Büro Emekçileri Sendikası ve çeşitli siyasi partiler oldu.
Derneğin açılış töreninde söz alan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan örgütlenmenin vebderneğin öneminden bahsetti ve açış konuşmaları Gökçeyazı Türkmen Dağı Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu başkanı Av. Anıl Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Raziye Yıldırım’a bıraktı. Raziye Yıldırım konuşmasında: “Bizim köyümüzün ve Türkmen Dağı’mızın üstü zaten altın. Bizim altın madenine ihtiyacımız yok. Bizim üretimimiz bize yetiyor. Madenin sağlayacağı işlere de ihtiyacımız yok. Biz havamızın, toprağımızın, suyumuzun kirlenmesini istemiyoruz.” dedi. 
Konuşmaların ardından kurdeleyi tüm Gökçeyazılı kadınlarla birlikte kestiler. Tüm misafirlerin dernek merkezindeki fotoğraf sergisini gezmelerinin ardından hep birlikte Gökçeyazı kapalı pazar yerine yüründü.
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akbulut ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömür İlgör’ün sunuculuğunu yaptığı etkinlikte önce Annesinin İlkisi köylü seyitlik oyunu gerçekleştirildi. Meşe dallarına sarılı kadınlar, meşeleri konuşturdu ve “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine mücadele edeceğiz” dediler. Türkmen Dağı Çevre Platformu adına, basın açıklamasını Gökçeyazı Türkmen Dağı Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Yalçın ve Türkmen Dağı Çevre Platformundan Nursel Çakır okudu.
Basın açıklamasının ardından kadim Türkmen geleneklerinden düğünlerde eğlence için oynanan deve oyunu sergilendi. 
Daha sonra sahneyi Şef Bülent Genç yönetimindeki Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Halk Müziği Topluluğu aldı ve söyledikleri şarkılarla ve türkülerle seyircilere keyifli anlar yaşattılar. Misafirlere ikram edilen nohutlu pilav ve ayranın ardından açılış ve basın açıklaması sona erdi. 
Türkmen Dağı’nın üstü altından değerlidir!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER