© İvrindi Gazetesi

Hem Mühendis Hem Girişimci

İstanbul'da özel bir şirkette elektrik mühendisi olarak çalışan Özlem Gündüz, mühendisliğin yanında  kolye, bileklik, ev süsü gibi birçok ürün üretiyor.

Asıl mesleği elektrik mühendisliği olan Özlem Gündüz, hobi olarak yaptığı taki işinde ilerleyince ürünleri satışa koymaya karar verdi. Gündüz, ürünleri alıcıyla buluşturuyor.

"Kadın girişiminde yer almayı tercih ettim"

Mesleğini sevdiğini fakat  takı hobisini de geliştirmek istediğini söyleyen Gündüz, "Mühendisliğin oluşturduğu iş sıkıntısı, mesleğimi çok sevdiğim halde beni yanında bir şeyler yapmaya teşvik etti. 3 yaşından beri örgü örmeyi bilen, kanaviçe işleyebilen, bunları annemden öğrenebilen bir insandım. 2000 yılının başlarında 'Mühendisliğin yanında başka ne yapabilirim?' dedim ve ben bir hobiyi daima böyle çoğaltmayı severim. Sevdiğim insanlarında bunu beğenmesi, çok hoşuma gitti teşvik edici oldu ve sürdürdüm. Sürdürdükçe çoğalttım. 7 sene önce kadın girişimciliğinde yer almayı tercih ettim. Hafta içi İstanbul’da mühendislik yapıyorum. Hafta sonu Akçakoca’ya gelip yaptığım ürünleri heyecan ile sergiliyorum" dedi.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER