© İvrindi Gazetesi

Hobiden Yurtdışına Uzanan Yolculuk

Rahşan Kovar isimli vatandaş hobi amaçlı çanta kaplama işine başladı. İşleri büyüyen Rahşan Kovar’a yurt içinden ve yurt dışından birçok sipariş geliyor.

Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nde verilen kurslara katılan ve ayakkabıcı eşinden çanta kaplama işini öğrenen Ruhşan Kovar Bayburt'ta ilk kez çanta kaplama işini profesyonel olarak kendisi yapıyor.10 çanta ile işe başlayan Kovar, yurtdışından da sipariş alıyor.

Siparişlere yetişemiyor

Ruhşan Kovar, "Bayburt'ta çanta kaplama işini ilk defa ben yaptım. Bununla da sınırlı kalmadım, yöresel ürünümüz olan ehramdan terlik, tel kırmadan ayakkabı yaptım. Takı ürünlerimiz de var. Böyle bir çeşitlilikle satışlarımız devam ediyor, ülkenin hemen hemen her yerine ürünlerimi gönderdim. Yurt dışından da bayağı bir ürün gönderimi yaptık, satışlarımız çok iyi. 10 çantayla başladım, şimdi siparişlere yetişemiyorum" dedi.

Ev hanımı olan kadınlara da çağrıda bulunan Kovar, "Bu işe ilk önce Bayburt Belediyesine bağlı Aile Yaşam Merkezi'nde verilen kursta başladım ve tel kırma öğrendim. Hobi olarak başladım bu işe, sonra Bayburt'ta çanta kaplamaya ihtiyaç olduğunu düşündüm ve çanta kaplama işine girdim. Şu an satışlar çok iyi. Kadınlar bu kurslara gitsinler, hem eve hem kendilerine katkıda bulunsunlar.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER