© İvrindi Gazetesi

İVRİNDİDE 4. KİTAP GÜNLERİNE ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen “Kitap Günleri” düzenlenen törenle açıldı. Çarşamba günü saat 11:00'de Kuvay-ı Milliye Meydanında yapılan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu ile başladı.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Kitap Günlerine destek veren 
İvrindi Kaymakamlığı
İvrindi Belediyesi
TUMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş 
İş İnsanı İsmail Kulak
Esnaf Ümit Avcı'ya 
Katılım sağlayan
Doç Dr Erhan Tunç
Doç. Dr Fahri Sezer
Eğitimci Yazar Dilaver  Ayyıldız
Yazar Halil Ülke'ye teşekkür edildi ve protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi verildi
Protokol üyelerinin kurdela kesiminin ardından kitap stantları protokol üyeleri tarafından  gezildi.
Kitap Günleri 16-19 Ekim günleri arasında 
öğrenciler ve halkımız tarafından ziyaret edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde gerçekleşen İvrindi 4. Kitap Günleri açılış etkinliği ilçemiz Atatürk Meydanı'nda gerçekleşti. Bir çok yazar ve akademisyenin katılım sağladığı  programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel yaptığı konuşmada: 

      “Kitabın ,okuma eyleminin değerinden ,insan için öneminden saatlerce konuşulsa ,anlatılmaya çalışılsa yeridir. Hepimizin malumu olduğu üzere İlahi Kudrete muhatap olan son Nebiye gelen ilk emir OKU'dur. İlk emirin oku olması bizim üzerinde çokça düşünmemiz gereken bir konu olduğunun açık ifadesidir.”dedi.
       Milli EĞitim Müdürü  Mustafa Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü   “İnsan; doğru bir okuma eylemiyle kim olduğunu, nereden, niçin geldiğini, nereye gideceğini ve nihayetinde nelerle karşılaşacağının bilgisine ulaşır. Aynı şekilde insan hayatının anlam arayışlarına da doğru ve anlamlı cevapları okuma eylemiyle cevap bulacaktır.
               İnsan doğru ve anlamlı bir okumayla eşyanın, doğanın, tabiatın işleyişine vakıf olacak ve en doğru istifade etme yol ve yöntemlerini arayıp, bulacaktır. İşte o zaman doğaya hakim olmaya çalışarak doğayı tahrip etmeyecek, ıslah edecek, doğadan en güzel şekilde faydalanmanın mutluluğunu yaşayacaktır. İnsan, okuma eylemini artırdıkça cehaletinin büyüklüğünü fark edecek kibir ve gururdan kurtularak tavazu sahibi olacaktır.
      İnsan okuma eylemiyle, hem cinslerinin renk ve dillerinin farklılığının çatışma ve tekebbür aracı değil, tanışma ve kaynaşma vesilesi olduğunu anlayacaktır. Okuma eylemiyle insan kuru kalabalığa katılmayacak, kiminle, nasıl ne, şekilde bir duruş sergileyeceğinin bilincine, şuuruna vakıf olacaktır. 
    Okuma eylemiyle ilgili bir  çok tespit yapmak üzerinde konuşmak tabiki mümkündür. Ben sözü uzatmadan etkinliğimize destek ve katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, Tümad madencilik halkla ilişkiler personeli İrem hanıma, Kulak ailesi adına İsmail abimize, Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fahri  ve Erhan hocalarıma, şair /yazar Dilaver AYYILDIZ ve Halil ÜLKE beyefendilere teşekkürü bir borç biliyor saygılar sunuyorum.”dedi.
      

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER