© İvrindi Gazetesi

İyot Eksikliğini Ciddiye Alın

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, en önemli minerallerden biri olan iyotun, eksikliği durumundaki belirti ve tedavi sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Levent, iyot eksikliğindeki belirtilere işaret ederek, ‘’ Anormal kilo alımı, kabızlık, saç dökülmesi, üşüme, soğuğa karşı hassasiyet, hafıza ve öğrenme zorluğu, yavaş kalp hızı. Ellerde ve ayaklarda ödem, ciltte kuruma ve dökülme, düzensiz adet kanaması ve tiroit bezinde büyüme.” Açıklamalarında bulundu.

İyot eksikliği birçok hastalığın habercisi olabilir       

İyot eksikliği durumunda  bebek ve çocuklarda zekâ gelişiminde gerileme, hipotiroid, guatr, metabolizma yavaşlaması gibi sorunların ortaya çıktığını belirten Levent, iyotun oldukça önemli bir mineral olduğunu vurguladı.

‘’En iyi iyot kaynağı balık’’

İyot eksiliği tedavisine dair de açıklama yapan Dr. Levent,  “Gıdalarda bulunan iyot miktarı yeterli değildir. En iyi iyot kaynağı olarak balık, kabuklu deniz ürünleri, et, süt ürünleri, yumurta bulunmaktadır. Yeterince iyot almanın en iyi yolu yemeklerinize iyotlu tuz eklemektir. Günde kişi başına yarım çay kaşığı iyotlu tuz kullanmak yeterlidir.” dedi.

Haber Merkezi-İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER