© İvrindi Gazetesi

Kudret Narı Tezgahlarda Boy Gösteriyor

Cilt yaralarını iyileştirmesiyle bilinen kudret narı, Pazar tezgahlarında boy göstermeye başladı.  Kudret narının tanesi 15-20 TL ‘den satılıyor.

Cilt yaralarını iyileştirmesi ve sindirim sistemini düzenlemesiyle bilinen kudret narı, Aydın’ın Pazar tezgahlarında yer almaya başladı. Şifalı kaynağı olan kudret narı, günde bir kez yendiğinde sindirim sistemini düzenliyor. Narın tanesi, 15-20 TL’den alıcı buluyor.

Pazarda kudret narı satışı yapan,  Kudret narını ezerken tahta kaşık kullanılması gerektiğine de dikkat çeken üretici Raziye Ay; “Dağlarda kendiliğinden yetişen şifalı bitkiler de artmaya başladı. Yıllardır pazarlara gelip gidiyorum ve kudret narını sürekli satıyoruz. Bunun birçok hastalığa faydası var. Özellikle mide ağrısına, mide şişkinliğine ve prostat hastalığına iyi geliyor. Her gün sabah aç karna bir kaşık yemek gerekiyor. Hemen tüketilmek istenirse tahta kaşıkla balla ezip yenebilir. Uzun vadede kullanmak istenirse de zeytinyağına koyup, karanlık bir odada bir ay kalması gerekiyor. Daha sonrasında ezip, kavanoz içerisinde mutfak dolabında saklayabilirsiniz. Komple tüketilebilir fakat içinde sert bir yeri var, sadece orası yenmiyor” dedi.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER