© İvrindi Gazetesi

Lezzet Ustasından Kurban Eti Tavsiyeleri

Kurban Bayramı’nda etlerin doğru muhafaza edilmesi hakkında kebap ustası Dursun Göçenoğlu, açıklamalarda bulundu.

Göçenoğlu, ‘’Kurban Bayramı için kesilecek kurbanların etleri kimi zaman kısa sürede tüketilirken kimi zaman ise gerektiğinden fazla bekletiliyor. Oldukça hassas bir yapıda olan kurban etleri doğru şekilde muhafaza edilmezse, tüketme esnasında büyük sağlık sorunları ortaya çıkarabiliyor.’’ dedi.

“Etimiz mutlaka bir gün bekletilmelidir”

Etin mutlaka 24 saat geçtikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyleyen Dursun Göçenoğlu, “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanları temiz yetiştirebilen, doğal üretebilen ve bilinir yerden alınmasını tavsiye ediyoruz. 45 ile 60 kilo arasında canlı hayvanların Kurban Bayramı’nda tüketebileceğiniz çok lezzetli bir et olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bunun kesiminde de bıçaklarımızın keskin olup, tek seferde alacak şekilde kesim yapması gerekiyor. Etimiz kesilmesinin ardından hemen işlem yapılması ve pişirilmesini tavsiye etmiyoruz. Etimiz mutlaka bir gün bekletilmelidir. Dinlendikten sonra hayvanın kanı vücudunda olabildiğince azaldıktan sonra işleme alınması daha sağlıklı oluyor. Çünkü suyu ve kanı akmadıktan sonra direk işlendiğinde ve dolabımıza koyduğumuz zaman, bakteri üretmesi ihtimalini daha da artıyor. Onun için bir gün bekletip, vücudundan kanı süzülmesini sağladıktan sonra işlenmesi gerekiyor. Bu işlemlerin ardından et daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir lezzet veriyor” dedi.

‘’Eti çok pişirmeyin’’

Etin mutlaka iyi pişirilmesi gerektiğini söyleyen Dursun Göçenoğlu, “Kurban eti lezzetli ve sağlıklı olması için etin kendi yağını kullanmalısınız. Fazladan yağ kullandığınızda bu durum çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilir. Zeytinyağı ve tereyağı kullanılabilir. Harlı ateş kullanmamalısınız. Etin aşırı pişmesi sağlık açısından da zararlıdır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi-İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER