© İvrindi Gazetesi

Narenciye Sektörü Tedirgin

Rusya'daki savaş hali ve Rus para birimi rublenin değer kaybı ve ihracatçıların artan masrafları ile krediye ulaşmakta yaşanan zorluklar, hasat dönemi başlamak üzere iken narenciye sektörünü tedirgin ediyor.

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB), 2023 -2024 Üretim Sezonu Değerlendirme Raporu”nu açıkladı. ADATÜB Başkanı Burak Karabucak imzasıyla yayımlanan 5 maddelik raporda, bu sezon maliyetlerdeki artış sebebiyle pahalı bir üretim yapıldığı, Adana’da 3 milyon tona yakın verim beklendiği, artan rekoltenin, rekabetin ve masrafların üstesinden gelebilmek için ihracat desteği istendiğinin altı çiziliyor. Raporun öne çıkan maddelerinde maliyetler, rekabet endişesi, destek talebi var.

RAKİP ÜLKENİN REKOLTE ARTIŞI TEHDİT OLUŞTURUYOR

Rapora göre bu sene rakip ülkelerdeki rekolte artışı, Türkiye için tehdit oluşturuyor ve Türkiye ile aynı pazara hitap eden İspanya, Mısır ve Fas gibi ülkelerin üretim miktarlarının her sene arttığı belirtiliyor.2023 - 2024 üretim sezonunda, İspanya'da özellikle limon ve geç dönem mandalinalarda önemli oranlarda rekolte artışı beklenirken, Huelva bölgesinde erkenci portakallarda verim azlığı, geç dönem yetişen portakallarda ise normal bir rekolte bekleniyor.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER