© İvrindi Gazetesi

Sanayi Ustaları Uyardı

Sanayi ustaları partikül filtrelerinin mutlaka temizlenmesi gerektiğini belirterek bakımının yapılmadığı taktirde araç sahiplerini yüksek maliyetlerin beklediği konusunda uyardı.

Normal şartlarıda 100 bin ile 250 bin kilometrelik kullanım ömrü olan dizel partikül filtresi ya da kısa adıyla DPF, egzoz sistemi içerisine yer alıyor. Filtre ile zararlı gazların doğaya salınımının büyük ölçüde önüne geçiliyor.  

Ancak temiz yakıt kullanılmaması ve araçların kısa mesafelerde sık sık kullanılması partikül filtresinin kısa zamanda tıkanmasına neden oluyor. Partikül filtresinin değişimini maliyetli bulan sürücüler çareyi filtreyi temizletmekte buluyor. Değişimin çok maliyetli olduğunu söyleyen oto tamircisi Bilal Öner, “Kirli yakıt partikül filtresinin tıkanmasına en önemli etken. Yerleşim yeri ufak olduğu zaman araç devrini almadan sürekli vites değişimi yapılması, kısa mesafelerde araç ile gidip gelmekten ötürü partikül filtresi çabuk dolar. Yetkili servisler 80 bin kilometrede değişin önerir. Değişim çok pahalı ve maliyetli olduğu için temizlik uygulamasını hayata geçirdik” dedi.

İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER