© İvrindi Gazetesi

Savaştepe’de Kaçak Kazı Yapanlara Operasyon

Kültür varlıklarına karşı talan devam ediyor. Balıkesir il jandarma ekipleri Define avcılarına göz açtırmıyor. Son olarak Savaştepe’de kaçak kazı faaliyeti yapan kişilere operasyon yapıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Savaştepe ilçesinde izinsiz kazı yapılacağının tespiti üzerine Jandarma operasyon düzenledi.

Kaça kazı ihbarını alan jandarma ekipleri bölgede yapılan incelemeler sonucunda kaçak kazı yapanlar ve kaçı kazıda kullanılan alet ve ekiplara jandarma tarafından el konuldu. Bölgede yapılan operasyonel faaliyet sonucu; 1 adet çekiç, 1 adet kazma, 1 adet keser, 1 adet murç, 1 adet balyoz, 1 adet kürek, 1 adet çapa, 1 adet kova ve 1 adet su bulma cihazı ele geçirilirken, ilgili olaya karışan 5 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Balıkesir İl Jandarma komutanlığı yayınladığı bildiride “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”denildi.

HABER: SÜLEYMAN NAMLI

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER