© İvrindi Gazetesi

Sıcak havalarda kalp sağlığına dikkat

Acıbadem Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doktor Burcu Çağlar, hava sıcaklığında artan her 5 derecenin kalp krizi riskini de yüzde 5 artırdığına dikkat çekti. 

Küresel ısınmayla birlikte yaz mevsimlerinin daha da sıcak geçtiğini vurgulayan Uzman Doktor Burcu Çağlar, sıcakların başlamasıyla kalp sağlığını korumak için önerilerde bulundu. 

‘’Terleme, pıhtılaşmaya sebep olabilir’’
Dr. Çağlar “Terlemeyle birlikte vücuttan kaybolan sıvı kanda koyulaşmaya yol açarak pıhtılaşmaya sebep olabilir. Bu da kalp krizi ve felç riskini arttırır. Sıcağa bağlı ölümlerin yüzde 25'i kardiyovasküler yani kalp ve damar sistemi kaynaklıdır. Ayrıca terlemeyle birlikte vücuttan atılan potasyum, magnezyum gibi minerallerin azalması çarpıntı ve hayatı tehdit eden ritim bozukluklarının habercisi olabilir” dedi.

Kalp sağlığını korumak için öneriler
Dr. Çağlar, sıcak havada kalp sağlığını korumak için önerilerde bulundu :Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saat 10:00 -14:00 saatleri arasında dışarı çıkmaktan kaçının. Egzersiz / yüzme gibi aktiviteleri sabah ve akşam üstü saatlerinde yapın. Kıyafetlerinizi terletmeyecek,ince kumaşlardan tercih edin. Günde en az 2,5 litre olmak üzere bol sıvı tüketin Yağlı yiyeceklerden uzak durun.  Sigara ve alkol tüketiminden kaçının.

Haber Merkezi-İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER