© İvrindi Gazetesi

Sosyal Medya Hasta Ediyor

Sosyal medyada kaydırma hastalığı duygu geçişlerinin süresini 3 saniyeye kadar düşürünce uzmanlardan da uyarı geldi. Uzmanlar, bir videoda üzülürken, sonraki videoda kahkahalara boğulanların adeta duygusal sarsıntı yaşadığını belirtti.

Sosyal medyada kaydırma hastalığı duygu geçişlerinin süresini 3 saniyeye kadar düşürdü. Bir videoda üzülürken sonraki videoda kahkahalara boğulabiliyoruz. Uzmanlar, bu durumun sağlıklı olmadığı hakkında uyardı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, sosyal medyadaki duygu geçişlerinin 3 saniye düşmesiyle ilgili "Bu durum ani duygu değişikliklerine yol açabilmekte ve Z kuşağı gibi dijital dünyayı aktif kullanan nesilleri etkileyebilir. Sosyal medyadaki içerik çeşitliliği ve hızlı sunum, kullanıcıların bir anda neşeli iken bir anda duygusallaşmasına neden olabilir. Bu etki, odak sürelerinin kısalmasından kaynaklanabilir. Kullanıcıların sıkça içerik değiştirmesi, duygusal durumlarının da hızla değişmesine neden olabilir. Tüm bunlar, sosyal medyanın duygu durumlarımızı etkileme şeklindeki karmaşık dinamiklerine işaret ediyor." İfadelerini kullandı.

NEHİR MEMİŞ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER