© İvrindi Gazetesi

Üretilen Kınalı Keklikler Balya’da Doğaya Salındı

Balıkesir'in Balya ilçesinde Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğayı canlandırmak için etkinlik organize edildi. Etkinlikte yüzlerce sülün ve Keklik doğaya salındı.

Doğal dengeyi muhafaza etmek, doğal çeşitliliği, biyolojik çeşitliliği korumak ve bunun biyolojik mücadelesini yapmak için Yüzlerce Keklik ve Sülün doğaya salınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Balıkesir’in balya ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Balya Avcılar Kulübü ve Balya Belediyesinin ortaklaşa olarak yürüttüğü çalışmayla doğaya keklik salımı gerçekleştirildi.

Yüzlerce Kınalı kekliğin doğaya salındığı etkinlikte popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl farklı alanlara keklik bırakıldığını belirtildi. Doğanın denge üzerine kurulu olduğunu dile getiren yetkililer, "Bozulan dengeyi yeniden tesis etmek gerekiyor. Bıraktığımız keklikler hem hayvan florasına destek sağlayacak hem de kene gibi zararlılara karşı mücadelede kullanılmış olacak. Balıkesir Balya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin doğayı gezerken farklı bitki ve hayvanlarla da karşılaşmaları onları mutlu edecektir." Dediler.

Haber:Süleyman Namlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER