Balıkesir
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Adra’fest, Körfeze Müzik ve Kültür Renkliliği Yaşattı


Adra’fest, Körfeze Müzik ve Kültür Renkliliği Yaşattı
Balıkesir’de gerçekleştirilen Adramytteion Festival Akademi-ADRA’FEST, bir hafta boyunca dokuz konser ve bir panelle zenginleşen programıyla Balıkesir Körfez Bölgesi'ne canlılık ve kültür getirdi. ADRA’FEST Akademi, Havran, Burhaniye-Ören, Gömeç, Ayvalık, Edremit-Güre ve Balıkesir Merkez olmak üzere birçok farklı noktada gerçekleştirilen konserler ile Balıkesir Körfez Bölgesi'ni müziğin büyülü dünyasıyla buluşturdu.

Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde 13-20 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen ADRA’FEST, keman sanatçısı Cihat Aşkın'ın sanat yönetiminde hayata geçirildi. Festival, genç müzisyenlere profesyonel sanat yaşamlarına hazırlanmaları için benzersiz bir deneyim maratonu sunmayı amaçlayan bir akademi boyutunu da içeriyordu. Festival orkestrasında Türkiye’nin tanınmış sanatçıları ve konservatuvar eğitmenleri yer aldı. Genç sanatçılar, her gün değişen konser programlarına uyum sağlamak için yeni eserleri çalışarak değerli bir deneyim elde etti.

Gelecek nesle aktarılacak misyonu üstlendi
ADRA’FEST aynı zamanda dünyaca ünlü orkestra şefi Rengim Gökmen'in katılımıyla genç şef adaylarına büyük bir fırsat sunarak onları yönlendirdi; kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan bir misyon üstlendi.

Tanınmış sanatçılar ve genç yetenekler bir aradaydı
Festival boyunca uluslararası düzeyde tanınmış sanatçılar ve genç yetenekler bir araya geldi. Klasik müzik eserlerinin yanı sıra Türk müziği eserleri de repertuarın bir parçasıydı. Genç müzisyenler, antik kazı alanlarında küçük konserler vererek bu alanların kültürel etkinlikler için kullanılabilirliğine dikkat çekti.

ADRA’FEST, farklı kamu ve özel kurumları bir araya getirerek bölgenin kültürel zenginliğini ve turistik değerlerini de ön plana çıkardı. Festival boyunca etkili bir sosyal medya yönetimi ve içerik üretimi gerçekleştirildi, böylece etkinlikler geniş bir kitleye ulaştırıldı.

Ayrıca, festival kapsamında yapılan “Bilim Toplum Bürokrasi Üçleminde Kültürel Miras Farkındalığı, Sürdürebilirlik ve Koruma” başlıklı panelde alanında uzman isimler, kültürel mirasın önemi ve koruma stratejileri hakkında görüşlerini paylaştı.

ADRA’FEST, Balıkesir Körfez Bölgesi'nde kültür ve müziğin birleştiği unutulmaz bir etkinlik olarak kayda geçti. Gelecek yıllarda bu renkli ve kültürel festivalin devam etmesi planlanıyor.

Haber: Nehir MEMİŞ

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!