Balıkesir
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

AHİLİK HAFTASINDA SANAYİ ESNAFINA BAŞKANDAN ASFALT MÜJDESİ

AHİLİK HAFTASINDA SANAYİ ESNAFINA BAŞKANDAN ASFALT MÜJDESİ
Ahilik Haftası nedeniyle İvrindi Sanayiinde düzenlenenprogramda bir konuşma yapan Belediye Başkanı ÖnderLapanta esnafa müjdeyi şu sözleriyle verdi:

“İvrindi esnafına,sanayi esnafına şunun müjdesini vereyim. İnşaallah bu ay içerisinde Ekim ayı içerisinde  bu sanayiye girip altyapısını yapıp buraya asfalta kavuştu-ruyoruz hep beraber bilginiz olsun arkadaşlar. Sizi bu çamurdan kurtaracağız bir ay içerisinde. Bu birliğin beraberliğin ilçe içerisindeki dayanışma-nın getirdiği bir güçtür.” 

Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında İvrindi Sanayii’nde bir program düzenlendi. 
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda  ilk konuşmayı  İvrindi Esnaf Odası Başkanı Şener ZORLU bir konuşma yaptı.
İvrindi Esnaf Odası Başkanı Şener ZORLU yaptığı konuşmada :

“Bugünün çırak ve kalfaları kalfaları yarının ustaları ahilik haftası dolayısıyla bu yıl üçüncüsünü kutlayacağımız etkinliğe hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.
Birlik beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde bulunduran meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan ahilik kavramı TÜRK kültürüne özgü önemli bir kültür birikimidir.
İşte bugün de bu düsturla yıllarca esnaflık yapmış ilçemiz sanayine ticaretine katkı sağlamış nice ustalar yetiştirmiş büyük ustalarımızı anmak ve onure etmek için toplanmış bulunmaktayız. 
Bir ustanın en büyük eseri yetiştirdiği yeni bir ustadır.  Ahilik kuşaktan  kuşağa yeni yetişecek ustalar ile geçecektir. 
Katılımlarınızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim büyük ustalarımızdan ahrete göçmüş olanlara Allah'tan rahmet yaşayanlara sağlık sıhhat çırak ve kalfalarımıza da ustalık eğitiminde başarılar diliyorum.”dedi. 
Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Önder Lapanta  Şener Zorlu ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Lapanta  yıllardır kimsenin ilgilenmediği sanayinin perişan durumu ile ilgili müjdeyi verdi.
ALTYAPIYI TAMAMLAYIP SAFALT YAPACAĞIZ
Sanayiyi bulunduğu perişan durumdan kurtarıp önce altyapıyı tamamlayıp ardından yapılacak asfalt ile çamurdan kurtulacağı müjdesini verdi. Lapanta çalışmalara bu ay içerisinde başlanacağını söyledi.
PLAKETLER TAKTİM EDİLDİ
Yapılan konuşmalardan sonra yılın Çırak,Kalfa ve Ustası seçilenler ile yılın Ahisi seçilenlere ödülleri taktim edildi.
Program yapılan Esnaf Duası ve katılanlara pilav-ayran ikramıyla sona erdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!