Balıkesir
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Altını Satan Bin Pişman Olacak

Altını Satan Bin Pişman Olacak
Altın piyasası yorumları yakından takip edilirken bir yorum da 27 yıllık borsacı Tuna Kaya'dan geldi. Tuna Kaya altın fiyatlarını, piyasaları doğrudan etkileyen ABD ekonomisiyle birlikte analiz etti ve asıl yükselişin başlayacağı zamanı açıkladı.

Merkez Bankası, FED faiz kararının yanı sıra ABD tarım dışı istihdam verileri, gayrisafi yurt içi hasıla verileri de piyasalar açısından önemli rol oynuyor. FED'in iki yıllık faiz artırımının sonuna gelindiğini söyleyen Tuna Kaya, ekonomik verileri de analiz ederek asıl yükselişin başlayacağı tarihi açıkladı, "Güzel kazançlar elde edeceğiz." dedi.

"27 YILIN TECRÜBESİLE BUNLARI SÖYLÜYORUM"
Altın fiyatlarının hızla düşmesinin ardından toparlanmaya başladığını belirten Tuna Kaya, "Düşüşlerde paniğe kapılıp satanlar zarar edecek. Varlıklarınıza sıkı sıkı sarılın. Bu dalgalara bakmayın. Piyasada genel anlamda altında, gümüşte, Bitcoin'de, altcoinde trend yukarı yönlü. Ara ara düzenlemeler olacak ama trend yukarı yönlü devam edecek. Özellikle 2024 yılında bu söylediğim varlıklarda güzel kazançlar elde edeceğiz. Sabırlı olanlar, varlıklarını tutanlar ve paniğe kapılmayanlar kazanacak. Paniğe kapılan, acele eden ve sürekli al sat yapanlar kaybedecek, 27 yılın tecrübesiyle bunları size söylüyorum." dedi.

"FED 2 YILDIR FAİZ ARTIRIYOR, PİYASALARDA DARALMA OLDU"
Merkez Bankaları'nın faiz artırımının sonuna geldiğini söyleyen Tuna Kaya önümüzdeki yıl parasal genişlemeye gidileceğini ve gümüş, altın, Bitcoin ve ABD borsalarında yönün yukarı olacağını belirtti.ABD'de özel sektör tarım dışı istihdam verisinin 195 bin beklenirken beklentilerin altında 177 bin gelmesinin ABD'de işsizliğin arttığını ve FED'in faiz artırmaması için güzel bir veri olduğunu anlattı. ABD'de gayrisafi yurt içi hasılanın ikinci verisinde beklenti yüzde 2,4 iken 2,1 gelmesini, "Burada tekrar ABD ekonomisinde küçülme olduğunu görüyoruz. FED 2 yıldır faiz artırıyor ve bunun sonucunda elbette piyasalarda daralma oldu." diye değerlendirdi.

ALTINDA YÜKSELİŞ İÇİN TARİH VERDİ
1 Eylül 2023 Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanacağını söyleyen Kaya beklentinin 170 bin olduğunu söyledi ve, "170 bin veya altı piyasalar için iyi, beklenti üstü piyasalar için iyi değil." diye konuştu.Gayrisafi yurt içi hasıla verisinin ABD'de bir süre yataya bağladığını anlatan Kaya "Önümüzdeki aylarda bu verinin de aşağı düşmesini bekliyorum. Elbette bu ABD ekonomisinin küçülmesini sağlayacak. Küçülen ekonomide FED'in artık faiz artırımında son noktaya geldiğini bize tescilleyecek ve ondan sonra altın, gümüş ve Bitcoin de canlılık kazanacak." dedi.

Medyadan

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!