Tarım Bakanlığı’nın “Tağşiş” listesinde adı geçen Aydeniz Et firmasının sahibi Yusuf Yalçın, basın toplantısı düzenleyerek yaşananları anlattı…
Balıkesir’de son dönemde adı tahşiş ürün ile anılan Aydeniz Et firması sahibi Yusuf Yalçın; “Fason üretim için tesisimizi kiralayan kendi etini kendi getiren firmanın yaptığı sucuklarda böyle bir konu gelişti. Firma hakkında yasal işlemlere bakanlığın açıklamasından çok daha önce başlamıştık. Kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar hemşerilerimize kötü et yedirmedik, yedirmeyiz de.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığının 2 Ekim’de yayınladığı “Tağşiş yapan firmalar” listesinde adı geçen ve Balıkesir kamuoyunun dikkatleri üzerine çektiği Aydeniz Et firmasının sahibi Yusuf Yalçın bu süreci düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.
Öncelikle firma olarak böyle bir konu ile gündeme gelmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Yusuf Yalçın; bu konuda tüm müşterilerinin içinin rahat olmasını isteyerek; “Biz bugüne kadar hemşerilerimize kötü et yedirmedik. Bizim mağazalarımızda böyle bir ürün satılmadı. Yaşananlar bir çok işletmenin de yaptığı gibi tesisi fason üretimde kullandırdığımız için yaşandı” dedi.
Ülke genelinde bir çok firmanın yaptığı gibi tesislerinde başka firmaların markasıyla üretim yapıldığını belirten Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önceleri bizden karkas et satın alan ve bu nedenle bir süredir ticaret yaptığımız firma üretim noktasında sucuk imalatı için tesislerimizi kiralamak istedi. Bizde bir çok firmaya yaptığımız gibi ücreti karşılığında tamam dedik. Ancak firma üretilen sucuğun tüm etini, yağını ve baharatını kendi tedarik etti. Bu sözleşmede de mevcut. Üretim sonrası onlara tahsis edilen dolapta ürün numune alınarak muhafaza altına alındı. Bu durumlarda dolapların da mühürlendiği hiçbir şekilde çıkış veya satış yapılamadığını da belirtmek isterim. Bu üründe sorun çıkınca aynı dönemde bizim raporları dahi temiz olan dolaplarımızda satışı bekleyen 6 ton ürünümüzde bu ürünler ile birlikte imha edildi.”
3 AYDA 4 KEZ DENETLENDİK
Özellikle halk günü adı altında belirli günlerde ve belirli şubelerde geçerli olan uygun fiyatla kıyma, sucuk ve kebap benzeri ürünler sattıklarını belirten Yusuf Yalçın, uygun fiyat ile satılan ürünlerden dahi yüzde 15 gibi kazanç elde ettiklerini ifade ederek bu kampanyayı sürdüreceklerini söyledi.
Halk günlerinde dahi zabıtaların şikayet üzerine dükkandan ayrılmadıklarını söyleyen Yalçın; “Ticarette rakipler ile ilgili açık arama gelenek haline gelmiş olmalı ki, halk günlerinde zabıtalar gelerek uzun kuyruklara izin veremeyeceklerini söylediler kaç defa. Birileri şikayet ediyor belli ki. Biz bu şikayetlerden memnunuz. Çünkü bizleri diri tutuyor. Şubelerimiz üretim tesislerimiz son 3 ayda 4-5 kez denetlendi. Raporların hepsi temiz. Bu raporları reklam amacıyla kullanmak yasak olduğu için sizlere sadece gösterebiliyorum. Müşterilerimizin de görmesi için şubelerimize gönderdik. İsteyenler gidip bakabilir.” dedi.
FİRMAYA DAVA AÇTIK
Bahse konu fason üretim yapan firmanın isminin açıklanmasını isteyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yusuf Yalçın sözlerini şöyle noktaladı;
“Firma ile ilgili açtığımız davalardan dolayı ismini maalesef açıklayamıyorum. Firma hakkında 20 milyon TL’lik tazminat davası açmıştık. Şimdi bunu 100 milyona çıkarıyoruz. Maalesef bizim yapmadığımız eylemden dolayı bizim canımız yandı. Bu bizim için oldukça pahalı bir tecrübe oldu. Bundan sonra yönetim kurulumuzun aldığı karar gereği bizim tesislerimizde fason üretim yapacak olan firmalar ya eti bizden satın alacaklar ya da bizim tesislerimizde üretim yapamayacaklar.”
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.