Balıkesir
21 Kasım, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Üreticinin Yanında


Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Üreticinin Yanında
Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB)’nin yeni dönemde verilecek sınıflandırılmış desteklemelere katkı sunması amacıyla üreticilere dönük düzenlediği Holstein ve Simentel ırkı ineklerde vücut, kondisyon değerlendirme eğitimleri başladı. Eğitimlere 14 ilden, 45 birlik personeli katıldı. 

Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB) tarafından Tarım ve Orman Balıkesir İl Müdürlüğü toplantı salonunda 4 gün sürecek Holstein ve Simentel ırkı ineklerde morfojik değerlendirme eğitimi; dün itibariyle başladı. Dört gün sürecek eğitim; Balıkesir başta olmak üzere Şanlıurfa, Adana, Antalya, İzmir, Bursa, Aydın, Burdur, Aksaray, Çanakkale, Kahramanmaraş, Konya, Muğla ve Samsun illerinden toplamda 45 birlik personelinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde açılış konuşmasını yapan Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin: “Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Genel merkezimiz bu konumdaki eğitimlere de çok fazla bir önem vermekte.

Bu eğitim çalışmasının da Balıkesir’de yapılmasını istediler ve biz de seve seve kabul ettik. Bu kursun yapılması için bizlere toplantı salonlarını tahsis eden Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’a da buradan teşekkür ediyorum. İnşallah kursiyerlerimiz güzel bir kurs dönemi geçirirler. Şimdiden herkese başarılar diliyorum” dedi.

ÜRETİCİLERE ÖNEM VERİLİYOR

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan ise sağladıkları bu eğitimler ile üreticilere verdikleri öneme dikkat çekti. Genel Başkan Özcan: “Balıkesir; Türkiye’de hem hayvancılıkta hem kişisel üretimde yeri üst sıralarda olan bir ilimiz. Böyle bir ilde bu kursu düzenlemekten de çok mutluyuz.

Önümüzdeki dönemlerdeki destekleme modelinin, sınıflandırmaya bağlı olarak dayatılacağını önceden biliyorsak; şuanda aldığımız bu kursların ne kadar önemli olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Biz üreticiler olarak ve sizler de teknik kadro olarak kutsal işler yapıyoruz. Üreticinin ihtiyacı olan teknik desteği bu kurslarda alınan bilgiler doğrultusunda üretici yönlendiriliyor. Özellikle küçük aile işletmelerimiz yaşatılması, onların üretimde kalmasını sağlamak gibi bu tür hususlar bizim için çok önemli” diye söyledi.

“DESTEKLEME MODELİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan; kurum olarak hayvancılık alanındaki destekleme modelini değiştireceklerini aktararak şu ifadelere yer verdi: “Balıkesir, Türkiye’nin minyatürü gibi. Burada yok yok. 510 bin büyükbaşımız, 1 milyon 434 bin küçükbaşımız, 39 milyon kanatlımız, zeytinlerimiz, buğdayımız yani aklınıza ne gelirse Balıkesir’de var.

Biz zaten bununla ilgili Hayvancılık Genel Müdürlüğümüzle ilgili bir proje gerçekleştirdik. Özellikle küçük aile işletmelerinin desteklenmesini ve bu destekleme modelinin değiştirilmesine yönelik Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen hayvanların morfolojik özelliklerine göre de değerlendirilerek tamamen destekleme modelinin değiştirilmesiyle alakalı bir proje kabul edildi ve şuanda uygulamada.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan; Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’a hediye takdimi etti. Ardından 4 gün sürecek olan kursa start verildi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!