Balıkesir
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

HAYKOOP’TA MALİ KONGRE YAPILDI

HAYKOOP’TA MALİ KONGRE YAPILDI
Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin (HAYKOOP) 2023 yılı mali genel kurul toplantısı bugün Balkonuk Center’da gerçekleştirildi. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve Divan Başkanlığı’na Mustafa Çevik’in seçilmesiyle devam etti.

Gerçekleştirilen kongrede açılış konuşmasını yapan HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, ilk olarak birliğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Özen: “Birliğimiz, çiftçilerimizin yaşamlarında ihtiyaçlarını karşılayan, hayatlarını kolaylaştıran faaliyetleri yaparken diğer yandan da hepinizin bildiği gibi kooperatifçilikle alakalı faaliyetleri de hız kesmeden devam ettiriyoruz. Onları birbirinden ayırmıyoruz çünkü burada hepimiz aslında birer köylüyüz ve kooperatifi temsil ediyoruz. Asıl olan onlardır, asıl olan köylerdeki kooperatiflerdir. Onların güçlü olması ve köylümüze hacet kapısı olması bizim arzu ettiğimiz bir konudur. Allah’ın izniyle yıllardır süregelen sıkıntıları 1163 sayılı kanunda yapılan değişiklerle ve bu kanun değişikliğinde de Balıkesir HAYKOOP olarak aktif rol oynayarak önümüzü açtığımızı düşünüyorum. Artık bundan sonra kooperatifçilik daha rahat bir zeminde ve sağa sola gitmeden, kendi içinde örgütlenerek yaşantımıza değer vereceğiz. Tabi bunları yaparken eskiden olmayan bazı konular vardı. Öncelikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) hibe almak kooperatifler için zordu, neredeyse mümkün değildi. Artık oradan da mibzer makine gibi tarım aletlerine kadar hibeler alınabilir oldu. Bunlar önceden yoktu. Kooperatifçilik buralara enjekte edildi. Kooperatiflerimiz için Tarım Bakanlığımız, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başta olmak üzere TKDK, Güney Marmara Kalkınma Ajansı gibi kurumlar ve bunların yanı sıra Ziraat Bankası’ndan makine ekipman, yem kredisi gibi kooperatiflere özel krediler geldi. Yoğun çalışmalarımızla, merkez birliğimizle bunları yaparak kooperatiflerimize, ihtiyacı olanlara, üstesinden gelebilenlere bir yol açmış olduk. Tabii ki bunlarla yetinmek mümkün değil, devamı gelecektir. Hep birlikte birbirimize destek olduğumuz sürece bizler de kooperatifçiliğin lokomotifi olmaya adayız. Balıkesir HAYKOOP olarak bu konuda çok da fazla mütevazi olmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
ENFLASYONLA MÜCADELEDE   CİDDİ ROL ALIYORUZ
Türkiye’nin enflasyonla mücadele konusunda ciddi rol aldıklarına dikkat çeken Başkan Özen: “Süt pazarları ile ilgili biliyorsunuz bir durgunluk var. Geçen yıldan geliyor bu durgunluk. Maalesef enflasyonla mücadelede kahraman olarak bizler ciddi rol alıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın israf tedbirlerine süt fiyatları ilk sırada takılıyor. 2022’den gelen bir baskıyla devam ediyoruz. En son Mart ayında Sayın Bakanımızla bir görüşme yaptık. Dedi ki: ‘Artık bir şablon hazırlıyoruz. Bu şablonda kimseden zam isteyemeyeceksiniz. Bu şablonda mazot, yem bütün maliyetler neyse arttıkça süt fiyatları da artacak.’ Buna istinaden süte 1 Mayıs tarihinde bir zam geldi. Fakat bu zammı da piyasa biraz kabul etmedi. Fiyatların oturmasını bekliyoruz. Balıkesir HAYKOOP olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” diye söyledi.

Başkan Özen’in açılış konuşmasının ardından Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ile İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kongre; gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Ardından yönetim kurulu ve denetleme kurulu faaliyet raporları, 2023 yılı bilanço ile gelir gider tablosu okunarak ibra edildi.

Öte yandankKongreye HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gündoğdu, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin ile kooperatif üyeleri katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!