Balıkesir
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

İVRİNDİ HALKI DERDİNİ BAŞKANLARA ANLATTI

İVRİNDİ HALKI DERDİNİ BAŞKANLARA ANLATTI
Ata Kemal Yıldız: “Çiftçilik yapıyorum hem çiftçilik hem hayvancılık yapıyorum başkanım şu anda 20 dönüm domatesim tarlada kaldı. Kışın görüşme yapmadım sözlerine güvendim komisyoncuların 3.500 liradan aşağı almayacağız dediler şu anda bir kırktan alım yapıyorlar. Toplama maliyeti aynı günün maliyetiyle 1.000 TL yani kiloda 40 kuruş kalıyor bana. Benim daha traktörün yevmiyesi,benim kendi yevmiyem var, kendi emeğim var yani diğer bütün gübre domates fidan masrafları hariç. Benim yaklaşık 400.000 TL zararım var. Bunu sildim zaten halka hoparlörle bağıttırdım, domates isteyen gelsin alsın. yakın çevreme de söyledim isteyen gelsin alsın diye. Bununla alakalı bir çalışmamız var mı? Başkanım hayvancılık yapıyorum. Sütü bir buçuk lira geri çektiler ve yeme daha geçen hafta 25 TL zam geldi ondan önce 50 TL daha zam geldi 75 TL son bir ayda zam geldi. benim yedirdiğim yem çuvalı 650 TL şu anda. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı ? Biz arpamızı ürettik başkanım bizden 7 liraya 6 liraya aldılar şu anda 15 16 TL bize geri satıyorlar. Makasın temelli açıldığı aşikar bir durum . Bu konu ile ilgili bir çalışmanız var mı?” dedi.

Çiftçilik ve hayvancılığın beşiği İvrindi ilçemizde sayın başkanımızı görmekten mutluluk duyuyorum,hoş geldin sefalar getirdiniz diyerek konuşmasına başlayan Muhabir Afşin Güven  halkımızın talebi olan 5 sorunu dile getirerek  bu sorunların çözülmesini istedi.

Güven, Önder Lapanta’ya  İyi Parti ilçe başkanı Engin Lapantaya  Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Volkan Gezer’e  Büyükşehir meclis üyesi Aydın Cihan’a ,Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi Özcan Akbaba'ya da herkesin huzurunda teşekkür ettikten sonra önemli 5 sorunu dile getirdi.  

SU KRİZİNİ GÖKÇELER İÇME SU GÖLETİ ÇÖZER

    “Gökçeler köyünde çok güzel bir su var. İvrindi merkez ve yaklaşık 30 köye yetecek yapılacak bir barajla ilçemizin su sıkıntısını çözecek. Buraya yapılacak göletin projesi de hazır. Bu yatırım sayesinde  başta Karaçepiş köyü  olmak üzere su sorunu olan mahallelerin sorununu çözecek bir proje. 

AKÇALÖREN-SOFULAR-KİRAZ’LILAR ASFALT BEKLİYOR
Akçalören- Kiraz- Sofular ve  Çam köyü birbirine bağlayan grup yolunun yaklaşık sekizyüz metre yolun asfaltlanması gerekiyor. Vatandaş Yıllardır yapılmayan bu yolu sizi  yapacağınıza inanıyor  
 BOZÖREN KÖPRÜSÜ 

 

Afşin Güven’in konuşması:

BOZÖREN KÖPRÜSÜ
“Sayın başkanım Bozören  köyüne girişte çok dar bir köprü var. Köprüden ancak tek araç geçiyor. Bu köprünün genişletilmesini Bozören ve geçmiş mahalle halklı sizden bekliyor.” 

ÖZDEN CERTEL’İ BÜYÜKŞEHİR KADROSUNDA  GÖRMEK İSTİYORUZ

“Ben sizin ekibinize ,kadronuza  bakıyorum ve  ekibinizde değerli bir insanı görmek istiyorum.Gerek akademik kariyeriyle gerek kişisel kariyeriyle Balıkesir Devlet Hastanesi doktoru Özden CERTEL’i de sağlık ekibimiz de görmek istiyoruz.” 

ÖĞRENCİLERİN OKULLARA TAŞINMASI

“Bir proje açıkladınız o projede dediniz ki  maddi olarak gücü olmayan çocukları araçlarla taşıma yapacağım dediniz. Aynı şekilde benim ilçemde de hastanelere gider okullara giden gençler öğrenciler var bunlar hakkında bir çalışma yapar mısınız.” 

Konuşmasını “gün gelir mizan kurulur, bütün defterler dürülür, hesaplarda bizden sorulur” vecizesiyle tamamlayan Muhabir Afşin Güven  BBB Ahmet Akın’dan Önder başkanımıza destek vermesini  istedi.

İVRİNDİ OTOBÜS TERMİNALİNE ÜST GEÇİT

“İvrindede Balıkesir-Edremit anayolu üzerinde bulunan Büyükşehir Otobüs Terminalinde karşıdan karşıya geçişlerde çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Buraya yapılacak bir üst geçit  bu sorunu çözecektir”dedi.

BASKİ MÜDÜRÜ SONDAJ YAPILACAK MAHALLELERİ AÇIKLADI

Su sıkıntısı yaşayan mahallelerle ilgili söz alan Baski Genel Müdürü Erdoğan ÖZTÜRKKARAÇEPİŞ,SOĞANBÜKÜ, YÜREKLİ,KILCILAR, YAREN,DEMİRCİLER,ÇİÇEKLİ,SOFULAR  mahallelerinin  sondaj  programına alındığını söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!