Balıkesir
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Kalem Değil, Sanat Eseri


Kalem Değil, Sanat Eseri
Emekli hakim Yaşar Bedir'in, her biri birbirinden değerli altın uçlu dolma kalem koleksiyonu bulunuyor. İmzasını bile sır gibi sakladığı mürekkep ile atan Yaşar Bedir'in, koleksiyonunda yer alan isme ithafen yapılmış özel dolma kalemler ise adeta göz kamaştırıyor.

Kocaeli'de ikamet eden 60 yaşındaki Yaşar Bedir, 21 yıl sürdürdüğü hakimlik vazifesinin ardından 2013 yılında emekli oldu. Emekliliğinin hemen ardından Kartepe 2. Noter olarak atanan Bedir'in, öğrencilik yıllarından itibaren tutkusu olan dolma kalemlere ilgisi 10 yıl önce yeniden başladı. Yaşar Bedir, 2013 yılında kaliteli bir dolma kalem almak için girdiği mağazada sergilenen ürünlere adeta hayran kaldı. Dünyaca ünlü kalem ve mürekkepler temin etmeye başlayan Bedir, 10 yıl içinde koleksiyonunu genişletti. Bedir'in, aralarında farklı özelliklere sahip yaklaşık 60 altın uçlu dolma kalemi bulunuyor.


Yaşar Bedir'in özenle sakladığı koleksiyonu arasında Roma İmparatoru Hadrianus'a, Rock'n Roll müziğin efsanevi ismi Elvis Presley'e, Fransız İmparator Napolyon Bonapart'a ve Opera Sanatçısı Pavarotti'ye özel yapılmış dolma kalemler de yer alıyor. "Montblanc Hadrian", "Montblanc Napolyon Bonapart", "Montblanc Steinway", "Montblanc Elvis 1935 Limited Edition", "Montblanc Pavarotti", "Montblanc Miles Davis" ismi taşıyan özel dolam kalemler adeta göz kamaştırıyor. Kaliteli dolma kalemleri "sanat eseri" olarak tanımlayan Yaşar Bedir, imzasını ise sır gibi sakladığı mürekkep ve "Pelikan Souveran M1000" ile atıyor.

"İmzada özellikle çok seçici davranıyorum"
Hem hukuk hem de iktisat mezunu olduğunu söyleyen Yaşar Bedir, dolma kalemlere olan tutkusunun ilkokul çağlarında başladığını ifade etti. Hakimliğe ilk başladığı yıllarda adliyelerde kullanılan saman kağıdının dolma kalem ile yazılmaya elverişli olmadığını kaydeden Bedir, bu sebeple dolma kalem kullanmaktan uzaklaşmak zorunda kaldığını vurguladı. Bedir, "Noterliğe başlayınca tekrar dolma kaleme yönelmek istedim. İstanbul'a bir mağazaya gidip, yeni üretilen kalemleri görünce aklım gitti. Prof. Dr. Muhittin Şimşek hocamızın videosunu seyretmiştim. Orada 'Mücevher gibi kalemler üretiliyor artık' demişti. Ki öyle gördüm, büyülendim. Ondan sonra en beğendiklerimi almaya başladım. İçlerinde kullandıklarım var. İmzada özellikle çok seçici davranıyorum mürekkep ve kalemde. Çünkü sizin şahsınızı, kişiliğinizi yansıtır ve güvenlik maksatlıdır" dedi.

"Dolma kalem bence altın uçlu olmalı"
Altın uçlu kalemlerin yazarken verdiği hissin çok değerli olduğunu belirten Bedir, "Ucunda altın kadar değerli rodyum madeni vardır. Ondan üretilmiş bir top kaynatılır. O çok güzel polisaja tabi tutulur. O kağıt üzerinde kayar yazarken. Kalemi bıraktınız mı kendi yazar. Bastırmanıza gerek yok. Mürekkebi ideal bırakır. Hep aynı kalınlıkta bırakır. Yumuşak, hafif esneyerek yazar. Çelik uçlu kalemler çivi gibi yazar. Çivi hissi verir. Kağıdı yırtar gibi. Top iğneyle yazıyormuşsunuz gibi. O yüzden altın uç çok özeldir. Dolma kalem bence altın uçlu olmalı" şeklinde konuştu.

"Küçük ve hafif kalemle yazamıyorum"
Dolma kalemin ağırlığının da kendisi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Yaşar Bedir, "Ben küçük ve hafif kalemle yazamıyorum. Kalemi sıkma gereğini hissediyorum. Ağır ve büyük kalem kendi yazıyor adeta. Siz yön veriyorsunuz ona. Ayrıca ağırlığı hissetmek çok büyük zevk veriyor. Öbürü elimden kaçacakmış gibi hissettiriyor. Bastırıyorum, sıkı tutuyorum. Yazım kalitem kayboluyor. O yüzden büyük ve ağır kalemler tercih ediyorum. Ben 30 gramın altında kalemle yazmayı sevmiyorum. En az 25, 30 gram olmalı" ifadelerini kullandı.

"Hiç kimse de benim attığım imza mürekkebi yoktur"
Vatandaşlara "imza attığınız kaleme dikkat edin" uyarısında da bulunan Bedir, sözlerini şöyle noktaladı: "Güvenlik açısından çok özel mürekkep kullanılsın. Bence herkes mürekkep oluşturabilir. Benim kendi imza mürekkebim ayrıdır. Hiç kimse de benim attığım imza mürekkebi yoktur. Sır gibi saklıyorum. Kalem ve mürekkep özeldir. Benimle özdeşleşmiştir. Bu ayrıca bir güvenlik önlemidir dediğim gibi. Herkese öneriyorum. İmzanız kişiliğinizdir, güvenliğinizdir, sizi temsil eder. Hem şık olur, hem güvenli olur, hem dolma kalem büyük bir hobidir"

HABER MERKEZİ: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!