Her yıl milyonlarca insanın hayatını yitirmesine sebep olan kanser hastalığında, yeni tedavi yöntemleri geliştirildi. Hastalara umut ışığı olan ‘girişimsel onkoloji’ ile tümörlere ultronografi MR ya da bilgisayarlı tomografi eşliğinde özel iğnelerle girilip, yakma ve dondurma işlemi yapılıyor.
Yeni bir tedavi türü
Yeni tedavi yöntemi girişimsel onkoloji hakkında bilgi veren Tabakçı, “Onkoloji dediğimizde akla tıbbi onkoloji geliyor. Yani ilaçla tedaviler ya da cerrahi onkoloji. Ama artık üçüncü bir yol daha var; girişimsel onkoloji. Bu yöntem, ameliyatsız, tümörü küçültmeye ya da tamamen yok etmeye yönelik yeni tarz tedaviler ya da tümörden çok daha mantıklı lokalizasyonlar ile çok daha başarılı bir şekilde biyopsi alınmasını kapsayan yeni bir disiplin aslında” dedi.
Bir günde taburcu olunabiliyor
Kullanılan yeni tedavi sayesinde kemoterapi sürecinin aksine hastaların daha konforlu bir şekilde tedavi olduklarını aktaran Dr. Ömer Naci Tabakçı, “Hem kemoterapi ilaçları olsun hem de bu ağır cerrahiler olsun hastalarımızı çok yormakta. Bir kemoterapi fazına girildiğinde hasta 1 hafta 10 gün kendine gelemiyor ya da ağır cerrahiler sonrası bir sürü komplikasyon gelişebiliyor. Ancak daha erken evrede tanısı konulan kanserlerde kullanılan girişimsel onkoloji tedavisi hasta konforunu oldukça arttırıyor. Hatta öyle tedaviler uyguluyoruz ki hastamız bir gün sonrasında taburcu olabiliyor” dedi.
Haber Merkezi-İHA
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.