Ankete katılanların yüzde 46’sı, kariyer seçimlerinin veya geleceğe dönük kariyer planlarının evliliklerindeki en büyük çatışma kaynağı olduğunu dile getiriyor. Yani kariyer tercihleri evli çiftler arasındaki anlaşmazlıkların, çatışmaların ve boşanmaların en yaygın unsurlarından biri. Evliliklerin sona ermesine neden olan çatışmalar sıralamasının ikinci basamağında ise ebeveynlik anlayışı arasındaki farklılıklar yer alıyor.Boşanmış veya boşanma aşamasında olan çiftlerin yüzde 43’ü bu uyuşmazlığın boşanmalarına neden olan temel unsur olduğunu belirtiyor. Ev içi iş bölümü konusundaki anlaşmazlıklar ve aile ilişkilerindeki sorunlar da boşanmayla sona erebilecek çatışmalar yaratıyor.
Boşanmaların %27'si Ortak Karar
Forbes anketi, boşanmaya neden olan faktörler hakkında başka önemli verileri de ortaya çıkarmış durumda. Örneğin boşanma süreçleri, büyük ölçüde tek taraflı olarak başlatılıyor. Ankete katılanların yalnızca yüzde 27’si boşanma kararını ortaklaşa aldığını ifade ediyor.
Boşanmaların %59'u Uyum Eksikliği
Uyum eksikliği, “yeni evli çiftler” arasındaki en yaygın boşanma sebepleri içerisinde birinci sırada yer alıyor. İlk yıllarına boşanan kişilerin yüzde 59’u, uyum eksikliği sebebiyle partnerinden ayrıldığını söylüyor. Boşanma nedenleri arasında yer alan diğer yaygın unsurlar ise aile desteğinden yoksun olmak, sadakatsizlik ve finansal sorunlar şeklinde sıralanıyor.
HABER MERKEZİ
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.