Balıkesir
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Kocaeli TMO Silolarında Patlama


Kocaeli TMO Silolarında Patlama
Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silosunda meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı. Aralarında durumu ağır olanlarında olduğu bildirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince’de TMO silosunda meydana gelen patlamada yaralanan 12 kişiden 3’ünün entübe edildiğini açıkladı.

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamanın sesi Gölcük, Körfez ve Karamürsel'den de duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.

Durumla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "12 yaralımızın olduğunu biliyoruz. Yaralılarımızı ambulansla hastaneye sevk ettik. Şuanda gözüken durum hafif yaralı olarak görüyoruz. Arkadaşlarımızın hastanede tedavileri yapılacaktır" dedi.Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri sürüyor.

Kocaeli'de TMO silolarındaki patlamada yaralı sayısı 12'ye yükseldi. 2 kişinin durumunun ağır olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Hububat siloları bunlar. Hem yükleme hem de boşaltma faaliyeti yapılıyor. Bu esnada açığa çıkan tozun patlamaya sebebiyet verebileceği ifade ediyor teknik arkadaşlar. Kendilerine sorduğumuzda verdiği bilgi bu yönde. Zaman zaman bu patlamaların olabileceği ifade ediliyor. Muhtemelen böyle bir durum söz konusu oldu. Daha detaylı çalışma yapılmadan kesin bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

"Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz"
Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 yaralının olduğunu, 2 yaralının da durumunun ağır olduğunu belirterek, "Buğday tozu sıkışması kaynaklı patlama olduğunu değerlendiriyoruz. Hem denizden hem karadan tedbirlerimiz var. Gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Muhtemel bir yangının çıkmaması için ekiplerin soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Yavuz, "Arkadaşlarımız soğutma çalışmalarına devam ediyor. Elbette elektrik aksamının zarar gördüğünü gördük. Yangının çıkmaması için her türlü tedbir alınıyor" diye konuştu.

"Can kaybı olmamasını temenni ediyorum"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Derince Limanı'ndaki Toprak Mahsülleri Ofisi'nin silolarında meydana gelen patlamada can kaybı olmamasını temenni ediyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ekiplerimiz olay yerinde hızla müdahale ediyor ve güvenliği sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. Hepimize büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İHA 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!