Balıkesir
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Millet İttifakı İzmir’de

Millet İttifakı İzmir’de
Millet İttifakı olarak İzmir’de vatandaşlarla buluşan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ve millet ittifakı İzmir’de vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakı oluşturan partilerin genel başkanları ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte İzmir’de vatandaşlara hitap etti.

‘’Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz’’

Üçkuyular İskelesi’nden kalkan vapura binerek Pasaport İskelesi’nde inen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan sahnede binlerce vatandaşa seslendi. “Birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’yi birlikte aydınlığa çıkaracağız. Bay Kemal sözü veriyorum; ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye’yi aydınlığa çıkacağız” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Herkes için adalet olacak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Kim haksızlığa uğradıysa Bay Kemal onun yanında olacaktır. Adalet her yerde olmalı. Bunu sağlayacağız. İzmir’de ilk kez oy kullanacak 215 bin 650 genç var. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçim. Demokrasiyi yeniden inşa etme seçimidir. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği güzel bir Türkiye inşa etme, kadın-erkek eşitliği sağlama seçimidir. Bu seçimler Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir. 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Gençlerimiz tarihe not düşecek. Onlar daha ileriki yaşlarında çocuklarına anlatacak. ‘Türkiye’de otoriter yönetim vardı. Bir tweet atarken bile annelerimiz babalarımız uyarırdı. Sandığa gittim, bu ülkeye demokrasi getirmek için oyumu kullandım. Otoriter yönetim değiştirdim ve demokratik bir ülkeyi inşa ettim. Bir oyumun demokrasi için değeri çok büyük’ diye anlatacak. Çünkü 21 yüzyıl dünyasında Türkiye’nin büyümeye ihtiyacı var, kalkınmaya ihtiyacı var. Gücünü göstermeye ihtiyacı var. Dünyayla rekabete ihtiyacı var. Meraklanmayın. Bir şampiyonlar ligi kurduk. Dünyanın her tarafından en yetkin insanlarla çalışıyoruz. Tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Geçen seçimlerde AK Parti veya MHP’ye oy vermiş veya sandığa gitmeyen birini ikna edin ve beraber sandığa gidin. Gerçekleri, Türkiye’yi anlatın. Türkiye’nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı’na oy isteyin.”

‘’Halkla beraber halk için çalışacağız’’

Konuşmasında üretici ve emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, “2015’ten bu yana bayramda birer maaş ikramiye dedim. Önce itiraz ettiler. Israr edince biner lira verdiler. Seçime gidiyoruz diye artırdılar. Kurban bayramında iktidarımızda bankada parayı çekmeye başladığınızda 15 bin lira göreceksiniz. O para ananızın ak sütü gibi helaldir. Yine koro halinde ‘Parayı nereden bulacaksın?’ diyorlar. Sen 5’li çeteye para bulurken kimse sormuyor Bay Kemal’den başka. 5’li çeteden alacağım, üretene vereceğim. 5‘li çete telaş içinde ‘Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa.’ Kazanacağım. Geleceğim sizlerin oyları ile. Tüyü bitmemiş yetimin hakkın yemem, yedirmem. Bizim güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlarımızın dünya kadar derdi var. Meydan meydan söyledim ek gösterge diye. İtiraz ettiler, sonra tıpış tıpış gereğini yaptılar. Onlar sadece sarayı düşünüyorlar. Yandaşları için çalışıyorlar, Bay Kemal vatandaşı içi çalışır. Gençler umutsuzluk içinde geleceklerini yurt dışında arıyorlar biliyorum. İşsiz çocuk evdeyse ne annede ne de babada huzur olur. Bugün milyonlarca işsiz genç var. Evlerde huzur yok. Bu tablonun değişmesi lazım. Köylerde okul açacağım. 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Kırsalda veteriner hekim olacak, ziraat mühendisi olacak, toprak analizleri yapılacak. Hayvan aşıları yapılacak onlar da devletten maaş alacak. Yeni bir anlayışı, yeni bir devri başlatıyoruz. Üretene değer vereceğiz, alın terine değer vereceğiz. Dışarıdan arpa, yulaf, buğday, et alıyoruz. Canlı hayvan alıyoruz. Ne oluyor yahu? Tamamını Türkiye’de yapamaz mıyız? Üreticimiz yapabilir ama siyasi tercih; onları yoksulluğa mahkum edip dışardan almak. Bu siyasi tercihi değiştireceğiz. Dünyanın bütçesi var. Bütçe tercihini siyasi iktidar yapar. Onlar 5’li çeteye çalışacak Bay Kemal de vatandaşa çalışacak. Benim saraylarda gözüm yok. Mustafa Kemal’in mütevazı Çankayası’nda halka hizmet edeceğiz. Saraylarda 4-5 yerden aylık alanlar var, onları da keseceğim. Kapının önüne koyacağım. Endişe etmeyin. İklim değişikliği ile Akdeniz havzası ısınıp orman yangınları artıyor. 16 uçağı var beyefendinin. İktidar olduğumda 16 uçağı satıp orman yangınları için uçak alacağız. İnanın her şey çok güzel olacak. Bu ülkeye baharlar getireceğiz. 5’li çetelere çalışmayacağız. İnanın halkla beraber halk için çalışacağız” diye konuştu.

 “Bu mücadele için size ihtiyacım var’’

İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Meral Akşener de diğer Millet İttifakı adayları gibi sahneye eşi ile çıktı ve “Herkes eşini getirince ben de kocamı getireyim dedim. İlk defa milli oldu. Utandı ve kaçtı” dedi. Akşener, “Siz zaten yanlışlıkları, bizi yöneten zihniyetten görüyorsunuz. Tarihinizi bilmezseniz bu şehre ‘Gavur İzmir’ dersiniz. 14 Mayıs gecesi kazanırsak işgalci olacakmışız ya, işgali sona erdiren İzmir kararını vermiş. İzmir’e ‘Gavur’ diyenler cumhuriyetin kurucularına da ‘İki ayyaş’ dedi. Sonra ne oldu, o söze karşı önce kadınlar sonra gençler ayağa kalktı. 14 Mayıs akşamı inşallah 13. cumhurbaşkanı olarak Kılıçdaroğlu seçilecek ve kendisini alkışlarla makamına oturtacağız ama Erdoğan ve arkadaşlarına da nezaketle emekli edeceğiz. Mitinglerde sadece Kılıçdaroğlu’na oy istiyoruz ama burada bütün siyasi görüşten insanlar var. İYİ Partililer İYİ Parti’ye oy verecek. CHP seçmenine saygı duyuyorum ama her aileden bir oy istiyorum. Çünkü şu ana kadar en fazla eziyet gören benim. Bana söylenenler kimseye söylenmedi. Bir anaya, babaanneye, eşe söylenmeyecek ne varsa söylendi. Tüm kadınlara söylendi. Bize ‘Sürtük’ dendi, bana ‘Fosforlu’ dendi. Gençlere ‘Süfli’ dendi. Bana ‘Kocasını aldattı’ dendi. Bu benim için ölümdü. Şimdi sizden hangi partiye oy verirseniz verin, her aileden bir oy istiyorum. Moralim için istiyorum, iradem için istiyorum, ailem için, torumum için istiyorum. Tüm kadınlar için istiyorum. Bu kavgayı, bu mücadeleyi verebilmek için size ihtiyacım var” ifadelerini kullandı.

 “Kazanıyoruz. Bunu aklınızdan çıkarmayın”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: “İzmir muhteşem görünüyor. İzmir hazır mıyız? Her şey çok güzel olacak. Kazanıyoruz İzmir, kazanıyoruz. Millet kazanıyor millet. Hiç şüpheniz olmasın. Çünkü sizlere güveniyoruz, İzmir’e güveniyoruz, Türkiye’ye güveniyoruz. Pırıl pırıl gençlere güveniyoruz. Hanımefendilere, beyefendilere, çocuklara güveniyoruz. Milletin evlatlarına güveniyoruz. Demokrasi aşığı milletimize güveniyoruz. Cumhuriyetimiz kurulurken millet iradesi esas alındı. Millet iradesi önüne koyuldu ve o yol takip edildi. Millet İttifakı, cumhuriyetin yolunu takip ediyor. Bu yol, 2. yüzyılın başında muhteşem bir dönem vaat ediyor. Millet İttifakı bu milletin ortak aklı. Ortak ruhu, birliği. Tabii ki birleştirici güç lazım. 6 liderin ortaya koyduğu bu birlik, muhteşem. Bu ittifakın en önemli kazanımlarımdan biri; İstanbul’u kazandık. Birlikte kazandık. O birleştirici gücü ortaya koyan, demokrasi kazanımlarının teminatı olan, Allah’ın izni ile 15 Mayıs sabahı 13. cumhurbaşkanımız olacak Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyoruz. Bu kadrolar, milletin ihtiyaçlarını esas alan kadrolar. Liyakatli kadrolar. Liderlerimiz, devlet deneyimi olan kadrolar. Ortak aklı esas alan, milletin taleplerini dinleyen ve asla insanları ayırt etmeyen, partizanlığı bütün devlet kademelerinden söküp atan ve esas olan Millet İttifakı’nın iktidarı milletin iktidarıdır. Biz bu süreci, milletin evlatları ile yöneteceğiz. Biz ekonomi rahatlasın istiyoruz. Mutfaktaki yangın sönsün, paramız pul olmasın istiyoruz. Ortak akıl işbaşına geliyor; hazır ol İzmir, hazır ol Türkiye. Ortak akla, demokratik katılıma, her konunun muhatabıyla konuyu çözüme kavuşturmaya hazır bir ekibiz.Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Unutmayın ki Millet İttifakı’nın güçlü kadroları, arkasındaki toplumsal güç sadece bu ittifak için değil 86 milyon insanımız için seçim kazanacak. Seçimi onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş. Hadi oradan. Bu usulsüzlüklere nasıl başvurduklarını İstanbul’dan hatırlıyorsunuz. Bir sandığa 4 oy atılmış ama biri geçersiz. Bak, bak. Utanmadan ‘Çaldılar’ dediler millete. ‘Hırsızlar’ dediler ama ne oldu? 13 bin oyu yeterli göremeyen akla, 806 bin oyluk Osmanlı tokadı attılar. Kazanıyoruz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. 86 milyonun iktidarı geliyor. Bir avuç insan kaybediyor. ‘Her şeyin sahibiyim’ diyen, tıpış tıpış evine gidiyor. Gençliğimiz var, yolumuz uzun. O zaman asla bölünmeyeceğiz. Oylarımızı bölmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığında oyumuz Kemal Kılıçdaroğlu’na. Oylarımız Millet İttifakı’na. Bir oy patlaması bekliyoruz. Bu seçim partilerin yarışı değil.86 milyon insanın kazanacağı bir seçim. 2. yüzyılın pırıl pırıl geleceğe kavuşma seçimi. 15 Mayıs sabahı düşünün pırıl pırıl bir güne uyandınız. Oksijeni içine çekiyorsunuz; mis gibi demokrasi, mis gibi eşitlik, mis gibi liyakat, mis gibi kadınlara özgürlük, mis gibi hak, hukuk, adalet.”

 ‘’Millet iradesi seçime yansıyacak’’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinden İzmir’e selam getirdim. Biz artık alıştık, normal seçimi unuttuk. Siyasi partilerin fikren yarıştığı dönem bitti. Seçime gidiyoruz, sürekli üstümüze bir şeyler sallamaya başlıyorlar. Her şeyi tükettikleri için, söyleyecekleri söz kalmadığı için bir şeylerle suçluyorlar. Biz bu nefret dilini yok edeceğiz. Kötülüğü yok edeceğiz. Türkiye’yi normal siyasetle buluşturacağız.. Demokrasi yerini bulacak. Millet iradesi sandığa yansıyacak, çıktığı şekilde kabulleneceksiniz. Ankara’da 25 yıllık rant imparatorluğunu bırakmamak için, bu ranttan kopmak istemediler. İftiralar attılar. ‘Yönetemez’ dediler. Bir sürü ödüller aldık, borçları ödedik. Tıkır tıkır işlerimiz devam ediyor. Uluslararası şeffaflık ödülü aldık. Belediyede yolsuzluk dönemi bitti. Baktılar anketler kötü, yapılan konuşmalar anketler üzerine yapılan konuşmalar. Anketleri gördükçe saçmalamaya devam ediyorlar. ‘PKK’lılar sayaç okuyacak’ diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde PKK’lının ne işi var? Söktükleri TC tabelasını yerine taktık. İstanbul seçiminde aynılarını söyleyemeye başladılar. ‘İstanbul düşerse Kudüs düşer, Mekke düşer’ dediler. Seçimi iptal ettiler, İmamoğlu gerekli dersi verdi çok daha iyi oldu. Bu düzen onların işine geliyor. Artık bu ülkede nefret siyasetinin normalleşme zamanı geldi. Benim bildiğim, iyi bir Müslüman’ın ağzından bal damlar. Kimseye iftira atmaz, yalan söylemez. Genel Başkanımızın bugüne kadar Cumhur İttifakı’na tek kötü söz söylediğini duymadım. Siyasetin normalleştiği, tatlı, merhametin ön plana çıktığı, aç açıkta kimsenin kalmadığı, kalkınmış bir ülke için birleştik. Çünkü ayrışmak istemiyoruz. Bu ülkenin ayrışmaya tahammülü yok. İnşallah Genel Başkanımızı Kızılay’da karşılayacağız, Çankaya’ya kadar yürüteceğiz. O yürümeyi seviyor” dedi.

Haber Merkezi: Sıla SOLAKLAR

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!