Balıkesir
18 Nisan, 2025, Cuma
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.24
  • ALTIN
    3791.2
  • BIST
    9.484
  • BTC
    83109.330$

Ören Festivalinde İlber Ortaylı Söyleşisi

Ören Festivalinde İlber Ortaylı Söyleşisi
33. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivalinde Ören Meydan'daki son söyleşinin konuğu Türkiye'nin yaşayan değeri, Usta Tarihçi İlber Ortaylı oldu.

Balıkesir’e bağlı Burhaniye ilçesinde 33. Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivalinde Eğitimdeki yanlışlar, dilin önemi, toplamsal yapı konularına değinen Prof. Dr. İlber Ortaylı Cumhuriyetin ve "Atatürk'ün en önemli projesi eğitimi halka açmasıdır" diyerek toplumsal yapıda eğitimin ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Yaşanılırlığı kültür üzerinden belirlemeyi anlatan usta tarihçi "Bir Ömür Nasıl Yaşanır" kitabindan kesitlerle unutulmaz bir söyleşi gerçekleştirdi.Ören Meydan'a sığmayan sevenleri Ortaylı'yı can kulağı ile dinledi.

Söyleşi sonunda İlber Ortaylı'ya plaketini ve yöresel ürünlerden oluşan hediye paketini Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı verdi.

Haber: Nehir MEMİŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!