Balıkesir
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Susurluk Esentepe Üstgeçit İstiyor


Susurluk Esentepe Üstgeçit İstiyor
Susurluk Esentepe mahallesinde bulunan ve Üniversite ile Şeker fabrikasını birbirine bağlayan üstgeçit hala yapılmadı. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken çok tehlikeli Balıkesir-Bursa karayolunu geçmek zorunda kalıyor.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney Esentepe Mahallesi üst geçidinin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Tüm yetkilere seslenmek istiyorum bir vatandaşımızın kardeşimizin canı her şeyden değerlidir. Bu problem kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi.

11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen kazada cami, okul ve fabrikanın ulaşımını sağlayan Esentepe Mahallesi üst geçidi kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle kapatılmıştı. Daha sonra görüşmeler sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz burada incelemeler yaptırmış ve Büyükşehir Genel Sekreteri BALMEK açılışında üst geçidin yapılacağına dair bir açıklamasında bulunmuştu. Büyükşehir karayollarında üst geçit için herhangi bir adımın atmadığını belirten Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney 19 Temmuz pazartesi günü ziyaret ederek burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“VATANDAŞIN CANINA ZARAR GELMESİNE GÖZ YUMAMAYIZ”
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Güney şu ifadelere yer verdi; “Yaklaşık bir buçuk yıldır üst geçidi olmayan mahallemize karşıya geçmek isteyen bir vatandaşımızın, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Susurluk Meslek Yüksek Okulu ve Susurluk Şeker İlkokulu öğrencilerimizin veya cami cemaatinin canına zarar gelmesine göz yumamayız.”

“VATANDAŞIMIZIN CANI HER ŞEYDEN DEĞERLİDİR”
Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını sözlerine ekleyen Başkan Güney, “Susurluk Belediyesi olarak sorumlu olan tüm mercilerle yaptığımız yedi yazışma kayıtlarımızda var ve bundan tüm yetkilere seslenmek istiyorum bir vatandaşımızın kardeşimizin canın her şeyden değerlidir.” ifadelerini kullandı.

GÜNEY: “MAKAM VE MEVKİLER GEÇİCİ, HİZMET KALICIDIR”
“Bizler her zaman vatandaşımızın sorunlarını dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuşan Güney, “Bizler yetkili belediye olarak gerekli olan desteği vermeye hazırız projelerimizi köprünün yapımında sorumlu olan Karayolları Genel Müdürlüğüne iletebiliriz. Unutmayın makamlar ve mevkiiler gelip geçicidir. Asıl olan hizmettir. Bizler yollarda, çarşılarda, köylerimizde, vatandaşlarımız da bir olmaya onları şikâyetlerine çözüm üretmeye devam edeceğiz. Biz buradayız” dedi.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!