Balıkesir
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Tarihi Vatan Kahvesi Yeniden Açıldı


Tarihi Vatan Kahvesi Yeniden Açıldı
1983 yılında yıkıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi çerçevesinde yeniden inşa edilen kent hafızasının önemli simgelerinden Vatan Kahvesi, yeniden vatandaşların buluşma noktası oluyor.

Antalyalıların çocukluğunun geçtiği, anıları olduğu Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi’ni bitirmenin kendilerine nasip olduğunu ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “Burası bizden önce başlatıldı ama bitirmek bize nasip oldu. Göreve geldiğimizde yüzde 50’si tamamlanmış olan içinde Vatan Kahvesi’nin de bulunduğu projeyi Antalya’ya kazandırdık. Bu anlamlı ve özel mekanda 11 Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şefinde katıldığı Gastronomi Festivali’ni başlattık” dedi. Yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret ettiği Gastronomi Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Vatan Kahvemiz de Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde gastronomiye hizmet verecek. Bu tarihi mekan aynı zamanda gastronomi eğitim merkezi olarak kentimize, gençlerimize hizmet sunmaya devam edecek” diye konuştu.

100 YILLIK TARİH
100 yıllık bir tarihi öneme sahip Vatan Kahvesi’nin tekrardan kente kazandırılmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı,  şunları söyledi: “Antalya'nın tarihi ve kültürel bir değeri olan Vatan Kahvesi’ne farklı bir anlam yükleyerek yeniden hayat buldurdukları için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Gastronomi Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’ne teşekkür ediyorum. Burada hem eğitim olacak hem de gençlerimiz iş sahibi olacak. Burası tarihi ve kültürü ile herkesin buluşma noktası haline gelecek, yaşayan bir mekan olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun ”dedi.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Antalyalı iş insanı Emin Altıner de, Vatan Kahvesi’nin 100 yılı aşan tarihi hakkında bilgi vererek, kahveyi 60 yıl başarıyla işleten Halim Işıldar’ı, ailesini ve çalışanlarını andı. Vatan Kahvesi’nin o dönemde Antalyalıların buluşma noktası, kentin bilardo sporu da yapılan en önemli sosyal mekanı olduğunu anlatan Altıner, mekanı tekrar Antalyalılara kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve AGİD’e teşekkür etti.

Tören sonunda Başkan Muhittin Böcek ve Vali Ersin Yazıcı, Vatan Kahvesi’ne destek veren sponsorlara plaket verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!