Balıkesir İlçesi Gönen’de çevresine kendisini fizik mühendisi olarak tanıtan Çiğdem İlgün, Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını iddia ederek, geliştirdiği ve “CAFA CHIP” adını verdiği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen çip yaptığını öne sürmüştü. İlgün, kendisine yatırım yapan kişilerin de yatırdıkları para üzerinden yüzde 30 kazanç sağladıklarını belirtip, insanların nasıl kazanç sağladığını gösteren hesap hareketlerini sosyal medyasından sürekli paylaştı.
20 Milyon liralık vurgun
Kendisine gönderilen paraları paylaşarak sayıda kişinin kendisine inanmasını sağlayan Çiğdem İlgün, başta kendi akrabaları olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı. Kısa bir süre yüzde 30’luk kâr paylarıyla ödemeler gerçekleştirdi ancak mağdurlar verdikleri paraları peyderpey isteyince Çiğdem İlgün’ün yalanı ortaya çıktı. Olayla ilgili süreç devam ediyor.
“780. denemede buldum”
İlgün’ün katıldığı bir yayında ise “türbülans çipi”ne ilişkin, “Türbülansı önleyen çipi 780. denemede buldum..” dediği ortaya çıktı.
Medyadan
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.