Balıkesir
23 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Türkiye'nin Oscar Adayı Kuru Otlar Üstüne Altın Koza'da


Türkiye'nin Oscar Adayı Kuru Otlar Üstüne Altın Koza'da
Cannes'da oyuncu Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran ve Türkiye'nin 96'ncı Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olan Kuru Otlar Üstüne filminin, 30. Adana Altın Koza Film Festivali'nde prömiyeri yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ve oyuncular katıldı.

Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Kuru Otlar Üstüne Türkiye prömiyerini 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde yaptı. 76. Cannes Film Festivali’nde, Merve Dizdar’a oyunculuk performansıyla “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran film, Türkiye’de ilk kez Altın Koza’ da sinemaseverlerin karşısına çıktı.

GELİR DEPREM BÖLGESİNE BAĞIŞLANACAK
Film biletlerinin satışından elde edilen gelirin İhtiyaç Haritası aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılacağı gösterim yedi salonda aynı anda gerçekleştirildi. Tüm salonların kapalı gişe olduğu ve biletlerin günler öncesinden satıldığı filmi izleyenler arasında; filmin oyuncularından Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici, Ece Bağcı, Ahmet Erdem, Şenocak Cindoruk, Savaş Özbilir yapımcı Mediha Didem Türemen yer aldı.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Nuray Karalar’ın da katıldığı gösterimde, filmi izleyenler arasında Halil Ergün, Mert Fırat, Gani Müjde, Berkay Ateş, Özge Acar, Yeliz Arman. Gülay Avşar da vardı.

Prömiyerin ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, senaryosuyla,   Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğiyle,   oyuncularıyla, sinemasever Adanalı seyircisiyle muhteşem bir film izlediklerini belirtti. Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Sayın Merve Dizdar’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına sağladığı haklar sayesinde, kadınlarımızın neler yapabileceğini, Cannes Film Festivali gibi bir organizasyonda bütün dünyaya bir kez daha gösterdiği için çok teşekkür ediyorum. Filenin sultanlarından sonra oyuncumuz Merve Dizdar’ın Cannes Film Festivali’nde aldığı en iyi kadın oyuncu ödülü ayrıca gururlanmamızı sağladı. Sayın Nuri Bilge Ceylan’a özellikle teşekkür ediyorum, Altın Koza’yı zenginleştirdiniz.   Kuru Otlar Üstüne’nin prömiyerini Adana’da yapmanız bizim için büyük anlam taşıyor. Altın Koza kapsamında gösterilen ve ücretli girişi olan tek film Kuru Otlar Üstüne oldu, çünkü gelir deprem mağdurlarına gidecek.”

"EN ÇOK PARA HARCADIĞIMIZ SAHNELER FİLME GİRMEDİ"
Filmin çıkış noktası için "Tesadüflerle oldu’’ diyen Nuri Bilge Ceylan,  "Ben okul işlerinden kurtulmak istiyordum. Ahlat Ağacı’nı birlikte yazdığımız Akın’ın, askerlik sırasında tuttuğu notları vardı. Onları okudum ancak film yapmayı düşünmedim önceleri. Sonra sonra, yapsam mı, duygusu geldi. Herhalde yapmam dedim. Yazdığımız en uzun senaryo oldu.  250 sayfayı buldu. Kurguda senaryo atmayı sevmiyorum. Bu büyük bir özgürlük. Başka taraflardan kısıp her şeyi çekmeye karar verdim. O kadar çok şey çektik ki beş saat oldu. Ama çok farklı sahneler vardı, mesela final böyle değildi. En çok para harcadığımız sahneler filme girmedi. Çok kalabalık sahneleri sevmiyorum. Filmin sonu Merve’de bitiyordu Deniz’e döndük" dedi.

"ANLATTIĞI HİKAYELER HERKESE DOKUNUYOR"
Cannes’te ‘’En İyi Kadın Oyuncu’’ ödülünü alan Merve Dizdar, seyircinin alkışları arasında; Nuri Bilge Ceylan filminde olmanın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu söyledi. Dizdar ‘’Nuri Bilge hocayla  çalışma fırsatı yakaladığım için çok mutluyum. Filmin herhangi bir yerinde olmak bile benim için çok önemliydi. Nuri Bilge Ceylan’ın anlattığı hikayeler herkese dokunuyor. ’’ dedi.

HABER MERKEZİ

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!