Balıkesir
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Vali Şıldak’tan Eğitim Hakkında Değerlendirme

Vali Şıldak’tan Eğitim Hakkında Değerlendirme
Balıkesir’de uygulanmaya devam eden Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ndeki son durum hakkında bilgiler veren Vali Hasan Şıldak, proje ile birlikte Balıkesir’deki öğrencilerin sınavdaki başarı oranlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir genelinde iki yılın üzerinde bir süredir geniş bir alanda bütün ilçelerde uygulanan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile yapılan  çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Şıldak, “BİGEP çalışmaları Balıkesir’e özel, tamamen ilimizin paydaşları ve kaynaklarıyla yürüttüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığımızın temel politikaları ve stratejilerine uygun, özellikle il genelindeki başarı seviyesinin yükseltilmesini, öğrencilerimizin yarınlara çok daha donanımlı hazırlanmasını sağlamaya yönelik geniş bir çalışma olarak başarıyla sürdürülmektedir.”dedi.

“LGS ve YKS’de başarı istiyoruz”
Vali Şıldak, konuşmasına, BİGEP’teki son durumu değerlendirerek başladı : ‘’Her ay bir ilçemizde yaptığımız eğitim değerlendirme toplantılarımızın beşincisini bugün gerçekleştirmiş olduk. Bugünkü toplantımızda BİGEP’in özellikle bu eğitim öğretim yılında akademik alana odaklanmış olması hasebiyle Haziran ayında yapılacak Liselere Geçiş Sınavı ve Yüksek Öğretim Geçiş Sınavlarının ilimizde en başarılı şekilde, iyi sonuçlarla neticelenebilmesi için yaptığımız çalışmaları masaya yatırdık. ‘’ diye konuştu.

‘’BİGEP Balıkesir’in Marka Değeri’’
BİGEP ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Vali Hasan Şıldak, “BİGEP olarak kısalttığımız bu çalışma adeta Balıkesir’in marka değeri haline geldi. Ben bu çalışmanın ortaya konulmasında büyük efor sarf eden başta kaymakamlarımıza, Büyükşehir Belediyemize, belediyelerimize, milli eğitim teşkilatımıza ve bütün eğitim camiasına, okul yöneticilerine, öğretmenlerimize, destek sağlayan bütün kurumlarımıza, sponsorlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hakikatten ilimizde biz her ay deneme sınavları yapıyoruz. İşte bu sınavlar il genelinde yapılan hem 7 ve 8’nci sınıflarımız, hem 11 ve 12’nci sınıflarımızın her ay düzenli olarak merkezi ve ciddi hazırlanmış bir sınavla yüz yüze gelmesi, gerçek sınav ortamında başarı düzeylerini test etme imkanı bulması rakipleriyle sıralamalarının kıyaslanabilir bir şekilde önlerine konması ve her öğrencimizin bir karneyle desteklenmesi son derece mühim. Bu sınavlarla biz çocuklarımızı gerçek sınavlara çok daha doyurucu, çok daha iyi seviyede yaklaştırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilere danışman öğretmen”
Balıkesir genelinde her 5-6 öğrenciye bir öğretmeni danışman öğretmen olarak  atandığını ifade eden Vali Şıldak, “Bir başka uygulamamız; her öğrencimize bir öğretmenimizi danışman öğretmen olarak görevlendirdik. Ortalama 5-6 öğrencimizin bir danışman öğretmeni var. Yani çocuğumuz okulundaki rehber öğretmenin dışında danışman öğretmeniyle her an buluşup ona soru sorabiliyor, ondan yönlendirme isteyebiliyor.’’ dedi.

‘’Başarılı örnekleri ödüllendiriyoruz’’
BİGEP'le yapılan deneme sınavlarının öğrencilerin başarısı için önemli olduğuna değinen Hasan Şıldak, “Başarılı örnekleri hem öğrencilerimizi, hem öğretmenlerimizi, hem idarecilerimizi değerlendiriyoruz ve ödüllendiriyoruz. Farklı olan tarafımız bu.’’ şeklinde konuştu.

“Eğitim şehri olacağız”
Balıkesir’in tarım, hayvancılık, sanayi şehrinin yanı sıra yaptıkları çalışmalarla eğitim ve turizm şehri olacağını da vurgulayan Vali Şıldak, “Eğitim alanındaki hedefimiz şudur; eğitim alanında özellikle son dönemdeki bu yatırımlar, eğitim alt yapısının güçlenmesi, fiziki altyapı eksiklerinin giderilmesi, bu konuda hem büyükşehir belediyemizin hem milletvekillerimizin verdiği destekler, bakanlığımızın bu konuya verdiği özel önem ve bunlara ilave olarak BİGEP’in getirdiği katkılar, bu konudaki iyileşmelerle birlikte Balıkesir bir eğitim şehrine dönüşecek. Balıkesir’le ilgili hedefler tarım şehri, hayvancılık şehri, sanayi şehri evet, ben göreve geldiğimden bu yana şunu dillendiriyorum bunlara iki şey daha ekliyoruz; birincisi eğitim şehri, ikincisi turizm şehri. Eğitim ve turizm alanındaki hamleler çok önemli. Balıkesir’i yarınlarda, gelecekte daha yüksek yerlere yaklaştıracak olan, adeta seviye atlatacak olan girişimler turizm ve eğitim alanındaki çalışmalardır” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi : Sıla SOLAKLAR

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!