Balıkesir
13 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

YUNUS AKYAR GÜVEN TAZELEDİ

YUNUS AKYAR GÜVEN TAZELEDİ
Demorat Parti İvrindi İlçe Kongresi 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü Belediye Toplantı Salonunda yapıldı.14 Mayıs 2023 seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak seçilen Altıntaş, Demokrat Parti’de Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olarak görev yapman Haydar Altıntaşın katıldığı kongrede Yunus Akyar tekrar başkan seçildi.

Divan başkanının seçilmesiyle başlayan kongrede Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Faaliyet raporu,gelir gider cetveli ve tahmini bütçe okunarak ibra edildi
 Ardından siyasi konuşmalara geçildi.İl Başkanı Işın Gümüşyay’ın konuşmasından sonra  İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta’nın kongreye gönderdiği mesaj okundu.
Demokrat Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş yaptığı konuşmada : ““3 yıl evvel olduğu gibi  bu gün de bu salonu tahsis eden belediye başkanımız Önder Lapantaya  çok teşekkür ederim. Demokrat parti'nin hayatında İvrindi her zaman  için etkin ve müessir bir ilçe olmuştur. Cemalettin İnkaya’ya Allah'tan rahmet diliyorum. Ömer Lütfi Coşkun bey'e de bundan  sonraki hayatında sağlık diliyorum. Kendilerini bu partinin mümtaz temsilcileri ve bu davanın hizmetkarları olarak hatırlıyorum, onlara da gönül dolusu selam ve sergilerimi sunuyorum.
Biraz evvel gelirken partimizin Genel Başkanı sayın Gültekin Uysal la görüştüm, onun da selam ve saygılarını size iletiyorum. Devlet dadaşlar. Mikrofon önünüze geldiğinizde eğer gerçekten yüreğinizde bu milletin azabını ve ıstırabını duyarak yaşıyorsanız hayatı birilerine yükleyerek değil, kendiniz yüklenerek yaşıyorsanız,Ne söyleyeceğinizi şaşırırsınız. Sabahtan akşama feryat etseniz bu milletin feryadını anlatmaya zaman yetmez. Ancak ben kısaca bazı şeyleri söylemeye çalışacağım. Bugün ülkemizin doğusunda, batısında kuzeyinde, güneyinde 6 ilimizde. Ciddi bir yangın var. Yerleşim yerlerine kadar nüfus etti. Oradaki vargücüyle  mücadele eden görevlilerin hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.
Ülkenin içinde bulunduğu durumun ve ekonominin kötüye gittiğini söyleyen Altıntaş , demokrasi; Çoğunluğunuza güvenerek kabadayılık yapma yeri değildir. Bu memlekette anayasa azınlığın haklarını korumak içindir. Azınlık dediğim zaman başka şeyler anlaşılmasın. İktidarla aynı fikri paylaşmayan insanların hukukunu korumak için vardır ve bir toplum sözleşmesi olduğunu ifade etti.
Hükümeti sert bir dille eleştiren Altıntaş’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Tek liste halinde gidilen seçimlerde Yunus Akyar’ın listesinde ilçe yönetimine girenler:
Ramazan Gül-Erdoğan Karakavuk-İbrahim İçkin-Ramazan Bodur-İsmail Çeken-Alaattin Akuş

Kongreye katılanlar:Hasan Okan (Ayvalık İlçe Bşk.) Ahmet Fındık (Balya İlçe Bşk.) Mustafa Şener (Gönen İlçe Bşk.)Mustafa Karakahya (Bergama İlçe Bşk.)İsmail Gülmez (Bigadiç İlçe Bşk.)Murat Çoban (Karesi İlçe Bşk.)Fikret Arabacı(6 Eylül İlçe Bşk.) Volkan Gezer (CHP İvrindi İlçe Başkanı)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!